Politie valt woningen Meppel binnen in verband met drugsonderzoek

MEPPEL - De politie is in Meppel zes woningen binnengevallen. Daarbij zijn vanochtend vier mannen en een vrouw aangehouden. Volgens de politie hebben de invallen te maken met een groot onderzoek naar handel in harddrugs.
Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De vijf verdachten die vandaag zijn opgepakt worden verdacht van handel in drugs, lidmaatschap van een criminele organisatie en het witwassen van geld. Ze zijn 23 tot 36 jaar oud.

Invallen op 7 locaties

"We zijn in januari van dit jaar met dit onderzoek begonnen", zegt politiewoordvoerder Sylvia Sanders. "Aanleiding was onder meer de overlast die er was rond bepaalde panden in Meppel. Veel auto's reden rond." De drukte zorgde onder meer voor geluidsoverlast.

Tientallen agenten ingezet

In Meppel worden zes panden onderzocht, onder meer op de Jan Mankeshof, de Zuiderlaan en aan het Theo van Doesburgplantsoen. In verband met hetzelfde onderzoek is ook een inval geweest in een pand in Groningen.
Bij de actie zijn tientallen agenten betrokken. Bij de huiszoekingen zijn wapens, geld, computers, auto's en harddrugs in beslag genomen.

Hulp van militairen

Bij de huiszoekingen zijn ook zoekteam van Defensie ingezet. Deze militairen zijn gespecialiseerd in het doorzoeken van gebouwen en terreinen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.