PVV Drenthe: Breng statushouders onder in leegstaande scholen en verzorgingshuizen

ASSEN - PVV Drenthe wil vluchtelingen met een status onderbrengen in leegstaande scholen en verzorgingshuizen. Dit zegt fractievoorzitter Nico Uppelschoten.
Statushouders zijn vluchtelingen die toestemming hebben om in Nederland te blijven. Bij het toewijzen van een huurwoning krijgen ze extra urgentie. Hierdoor hebben ze voorrang op mensen die al langer op de wachtlijst staan. Dit is de PVV een doorn in het oog.

'Flink voorrang'

"In Drenthe wachten vijfhonderd statushouders op een woning. Die krijgen ze na ongeveer acht weken wachten. Andere mensen op de lijst moeten soms wel vijf tot acht jaar wachten", aldus Uppelschoten.
Leegstaande panden
De Drentse PVV-leider wil daarom dat statushouders worden ondergebracht in leegstaande panden als scholen en verzorgingshuizen. "Dit geldt alleen voor de statushouders. Andere mensen op de lijst wonen vaak nog bij hun ouders thuis, dus die hoeven niet naar zo'n leegstaand schoolgebouw."

Genoeg gebouwen

Volgens Uppelschoten zijn er genoeg leegstaande scholen en verzorgingshuizen in Drenthe om de statushouders onder te brengen. De PVV dient in Provinciale Staten een motie in met de oproep om dit in gang te zetten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.