Jos Hooiveld Zweeds kampioen met AIK

Laatste wijziging:
25 april 2012, 20:36 uur
Audio:
Starting player...

VOETBAL - Jos Hooiveld uit Zeijen heeft zondag met AIK de Zweedse landstitel in de wacht gesleept.

De voormalig verdediger van SC Heerenveen en FC Zwolle greep het kampioenschap met zijn ploeg na een bloedstollende ontknoping.

Hooiveld was in zijn eerste jaar bij de kersverse kampioen een vaste waarde. Vorig seizoen speelde de Nederlander nog in Finland, waar hij met Inter Turku ook al de titel veroverde.

Jos Hooiveld begon met voetballen bij SVZ in Zeijen en speelde daarna bij LTC in Assen. Vanaf LTC werd hij samen met zijn broer opgenomen in de jeugd van BVO Emmen. Vanuit Emmen verhuisde hij als jeugdspeler naar sc Heerenveen waar hij in het seizoen 2002/03 debuteerde als profvoetballer. Hij speelde in twee seizoenen 13 competitiewedstrijden.

In 2004 ging Jos op huurbasis naar FC Zwolle waar hij anderhalf seizoenen speelde. Na een half jaar bij de Oostenrijkse SV Stadtwerke Kapfenberg gespeeld te hebben ging hij in 2007 spelen bij FC Inter Turku in Finland. Met die club werd hij in 2008 kampioen van Finland en won hij de beker. Ook werd Hooiveld in de jaren 2007 en 2008 gekroond tot Speler van het Jaar in Finland. Vanaf januari 2009 komt hij uit voor AIK Solna uit Zweden waar hij een driejarig contract tekende. Ook bij deze club is hij basisspeler en werd hij dus het afgelopen weekeinde landskampioen.

Oud-Heerenveenspeler Marcel Seip blijft tot het einde van het jaar bij Blackpool. Dat maakte de club uit het
Engelse Championship, het op één na hoogste niveau, op de website bekend. De 27-jarige Nederlander werd in september gehuurd van Plymouth en bevalt zo goed dat zijn tijdelijke huurcontract is verlengd tot 29 december.