Onderweg in kringloopwinkel De Schuur in Beilen

Laatste wijziging:
25 september 2012, 10:00 uur
Audio:
Starting player...

Frits Emmelkamp is in Beilen. Vandaag opent kringloopwinkel De Schuur van GGZ Drenthe in Beilen officieel haar deuren. Bestuurder Erik van der Haar en een medewerker verrichten samen de openingshandeling. In De Schuur worden allerhande tweedehands spullen verkocht. Je vindt er huisraad, kleding, boeken of cd’s.

In De Schuur werken cliënten van GGZ Drenthe en andere zorginstellingen die willen ervaren hoe het is om (weer) aan het werk te zijn. Zij kunnen er leren om te gaan met klanten, kassawerkzaamheden verrichten, producten sorteren en etaleren en de winkel onderhouden en schoonmaken. Iedere dag wordt de winkel gerund door ongeveer zeven cliënten uit de hele provincie.


Behalve in de kringloopwinkel kunnen cliënten van GGZ Drenthe in Beilen werken in De Plantenkas en op wandelroute het Mijmerpad op het GGZ-terrein. Mensen met psychische problemen kunnen veel baat hebben bij werk of een zinvolle dagbesteding. Het geeft structuur en een uitdaging: nieuwe dingen leren. Bovendien is de aandacht even niet gericht op het ziek-zijn, maar op wat er allemaal nog wel goed gaat.