Ruben Fiege: natuurlijk wil ik meer spelen

  • Starting player...
Laatste wijziging:
30 oktober 2012, 21:50 uur

HANDBAL - Het ging de afgelopen dagen vooral om Joop en Rob Fiege, de twee broers die zaterdagavond in Emmen tegenover elkaar stonden als coach van respectievelijk E&O en Hurry Up.

Maar voor een derde Fiege was het derby misschien nog wel specialer. Ruben, de 19-jarige zoon van Joop, speelde namelijk tegen de club waar hij vorig seizoen speelde en ook nog eens tegen zijn oom. En dat met 2000 toeschouwers op de tribune. Veelal kritische toeschouwers, zeker als het gaat om het zoontje van de trainer.

"Maar daar gaat hij goed mee om. Hij laat zich niet gek maken, blijft rustig. Dat heeft hij van zijn moeder", aldus Joop na afloop.

De coach van E&O geeft zijn zoon weinig speelminuten in de Drentse kraker die de thuisploeg met 30-27 wint. "Balen natuurlijk, ik had veel meer willen spelen. Nu kreeg ik slechts een minuutje en mocht ik drie zeven meters nemen. Maar ja, mijn vader is de baas. Ik zal het hem thuis nog wel even zeggen dat ik meer wil spelen, maar het zal niet veel uithalen", lacht Ruben die bij de club in Emmen wordt klaargestoomd om routinier Erik Huizing, die naar alle waarschijnlijkheid na dit seizoen stopt, op te volgen in het hart van de dekking en op de linkeropbouw. "Klopt, zo heeft mijn vader het verteld aan het begin van dit seizoen. Maar ik ben geen Erik Huizing. Ook geen kopie. Ik ben Ruben Fiege en heb mijn eigen speelstijl."

Die speelstijl lijkt niet op de stijl van zijn vader. "Nee, ik was meer een echte hoekspeler. Qua spel en positie lijkt hij meer op zijn oom."

Joop vervolgt: "Hij ontwikkelt zich goed en werkt hard om beter te worden. Hoe snel het kan gaan? Dat is lastig. Hij is jong en dat betekent dat het wisselvallig is in niveau. Maar daar moet hij zich niet druk over maken. Ik stond er pas toen ik 23 was."

Ruben maakte vorig seizoen heel bewust de stap van E&O naar Hurry Up. "Ik zou hier heel weinig aan spelen zijn toegekomen. In Zwartemeer wel, in het tweede maar ook in het eerste team. Deze zomer ben ik ook heel bewust weer terug gegaan. Ik wist dat ik bij E&O weer kansen zou krijgen. Dat was daar nog maar de vraag, omdat er nog geen duidelijkheid was over een nieuwe trainer."

De droom van Fiege ligt zoals heel veel jonge spelers in het buitenland. "Duitsland, Frankrijk of Spanje bijvoorbeeld. Maar zover is het nog niet. Daarvoor moet je keihard werken en boven de rest uitsteken."

Overigens scoorde Fiege twee van de drie 7 meters tegen zijn oude club. Ruben: "Die eerste twee waren goed, die laatste was te simpel." Joop: "Twee van de drie maken tegen keepers als Guido Rink en Johan Bos is niet slecht."