RTV Drenthe is een onmisbare informatiebron voor de inwoners van de provincie Drenthe.

Rtvdrenthe.nl is een van de populairste websites van Drenthe. Maandelijks trekt de site gemiddeld 2.9 miljoen bezoeken.

Radio Drenthe was in 2015 de best beluisterde zender van Drenthe. De concurrentie op radio is onverminderd groot, met nieuwe zenders, een versnipperd aanbod en een groei van online muziek luisteren. Ondanks de hevige concurrentie is Radio Drenthe in 2015 marktleider in Drenthe en is zenders als Sky Radio, Q Music en NPO Radio 2 voor gebleven. (Bron: NLO nationaal Luisteronderzoek)

TV Drenthe is tussen 18 en 19 uur de op twee na best bekeken zender van de provincie Drenthe (na NPO1 en RTL 4). De programma’s die TV Drenthe uitzendt worden gemiddeld gewaardeerd met een 7,4. (Bron: marktonderzoeksbureau KIEN 4e kwartaal 2015).

Missie RTV Drenthe

‘RTV Drenthe is, als betrouwbare en onafhankelijke informatiebron, de spil in de Drentse samenleving’, dat is onze missie. We vinden het belangrijk om contact te houden met u als kijker, luisteraar en online gebruiker. Onze slogan is niet voor niets Altijd in de buurt. Dat betekent dat we aandacht hebben voor nieuws, sport, politiek, kunst en cultuur en dat we participeren in verscheidene evenementen in Drenthe. We houden u op de hoogte via radio, televisie, internet, de apps en Social Media als Facebook, Twitter, Instagram, Flickr en YouTube.

Calamiteitenzender

Radio Drenthe is de officiële calamiteitenzender voor de provincie Drenthe. Als de sirene afgaat, dan houdt RTV Drenthe via radio de inwoners van de provincie op de hoogte van het nieuws. Radio Drenthe is in de hele provincie voor iedereen via de ether te ontvangen. Radio Drenthe is daarnaast ook via de analoge en digitale kabel, digitenne, de satelliet en DAB+ te ontvangen.

Raad van Toezicht

Het omroepbedrijf bestaat uit twee rechtspersonen, de Stichting RTV Drenthe en de Stichting Mediareclame Drenthe. Deze stichtingen worden geleid door een directeur-hoofdredacteur/bestuurder, met een Raad van Toezicht als toezichthouder. Directeur-hoofdredacteur/bestuurder is Dink Binnendijk.

De leden van de Raad van Toezicht zijn:

  • Frits Brink (voorzitter)
  • Karel Loohuis
  • Peter Sluyter
  • Gerrit Volkers (vice-voorzitter)
  • Alice Wösten-Kreeft

PBO

Iedere regionale omroep heeft een Programmabeleidbepalend Orgaan (PBO). Het PBO van RTV Drenthe ziet erop toe dat de omroep het programmabeleid op correcte wijze uitvoert. Het PBO bestaat uit vertegenwoordigers van representatieve sectoren en organisaties uit de Drentse samenleving. Meer informatie over het PBO vindt u hier.

Interesse, suggesties of vragen? Stuur het PBO dan een mail.

Vrienden van RTV Drenthe

Een eigen regionale omroep van en voor Drenthe. Dat was het streven van een groepje betrokken mensen die zich hebben verenigd in de Vrienden van RTV Drenthe (website opent in een apart venster). De vrienden hebben aan de wieg gestaan van de oprichting van een eigen regionale zender. Nog altijd zijn de Vrienden van RTV Drenthe nauw betrokken bij de omroep en de programma’s en organiseren regelmatig activiteiten.

Kijkje achter de schermen? Boek een rondleiding.

Wilt u weleens weten hoe een TV- of radioprogramma gemaakt wordt? Kom dan langs bij RTV Drenthe! U kunt van oktober t/m juni RTV Drenthe bezoeken op woensdag- of donderdagochtend van 10.00 - 12.00 uur. In overleg is ook een andere ochtend mogelijk.

Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers, achtergrondinformatie over RTV Drenthe, rondleiding door ons gebouw (incl. studio's) en u woont een deel van de live-uitzending van het radioprogramma De Brink bij. Uiteraard heeft u alle gelegenheid om vragen te stellen.

Groepsgrootte: minimaal 8, maximaal 12 personen. De kosten zijn 7 Euro per persoon.

Belangstelling? Meld u aan via onderstaand formulier.

Jaarverslag RTV Drenthe 2015FrequentiesPBOVrienden RTV Drenthe