De Brink is Radio Drenthe's ontmoetingsplaats in de ochtend, iedere werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Aaldert Oosterhuis ontvangt gasten, draait muziek, speelt een spel en stelt dagelijks de lijnen voor u open in Beltijd. UWV Werkplein presenteert iedere maandag en vrijdag een nieuwe vacature.

Wiesdattan?De Brink VacaturesVan letter tot letterReceptenDe muziek van de BrinkMail de redactie


Wiesdattan?

In het spel WIESDATTAN hoort u een 'euh' van een bekende Nederlander of een bekende Drent. U hoort elk uur dezelfde opgave, net zolang tot geraden is van wie de 'euh' afkomstig is. De foute antwoorden kunt u vinden op deze pagina.


Het verhaal van het Drents

Het Huus van de Taol in Beilen stimuleert het gebruik van de Drentse taal op verschillende manieren. In Het Verhaal van het Drents horen we elke dinsdag hoe ze dit doen.


Wiesdattan? De Brink Vacatures Van letter tot letter Recepten De muziek van de Brink Mail de redactie

Volgende uitzending

24 januari om 10:00

U kent wellicht het boek 'Het Pauperparadijs' van Suzanna Jansen. Speciaal voor mensen die wat minder goed zijn in lezen en schrijven, heeft Ria van Adrichem een aangepaste versie geschreven. Ze vertelt er vanmorgen over in De Brink. Zijn er nou echt minder vogels dan voorgaande jaren, of lijkt dat zo? Komend weekend wordt weer de jaarlijkse tuinvogeltelling gehouden, en tuinvogelconsulent Cor Dirksen uit Eeserveen vertelt ons hoe dat moet.