De Brink is Radio Drenthe's ontmoetingsplaats in de ochtend, iedere werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Aaldert Oosterhuis ontvangt gasten, draait muziek, speelt een spel en stelt dagelijks de lijnen voor u open in Beltijd. UWV Werkplein presenteert iedere maandag en vrijdag een nieuwe vacature.

Wiesdattan?De Brink VacaturesReceptenDe muziek van de BrinkMail de redactie


Wiesdattan?

In het spel WIESDATTAN hoort u een 'euh' van een bekende Nederlander of een bekende Drent. U hoort elk uur dezelfde opgave, net zolang tot geraden is van wie de 'euh' afkomstig is. De foute antwoorden kunt u vinden op deze pagina.


Comité tot bescherming der Drentse eigenheid

Iedere vrijdag leest Erik Harteveld in De Brink even voor twaalven de notulen voor van het Comité tot bescherming der Drentse eigenheid. In het comité zitten bekende Harteveld-personages als Vrouw Koetje en de heren Haandrikman, Twajumatti, Zeewuster, Den Hollander, Berkepies en voorzitter Smeenge. Na de uitzending kunt u de aflevering hieronder nog eens beluisteren.Het verhaal van het Drents

Het Huus van de Taol in Beilen stimuleert het gebruik van de Drentse taal op verschillende manieren. In Het Verhaal van het Drents horen we elke dinsdag hoe ze dit doen.


Wiesdattan?De Brink VacaturesReceptenDe muziek van de BrinkMail de redactie

Volgende uitzending

24 juli om 10:00

Vandaag in De Brink volop aandacht voor de Drentse Fiets4Daagse!