Meppel

MEPPEL - De postbezorgers van PostNL hebben de maandag voor kerst hard nodig om alle kerstkaarten op tijd te kunnen bezorgen.

MEPPEL - De verpleeghuizen, verzorgingshuizen en de thuiszorg van Zorgcombinatie Noorderboog in Meppel gaan fuseren met zorgorganisatie De Stouwe in Meppel.

MEPPEL - Wijkcentrumgebied Koeberg-Zuid in Meppel krijgt 235.000 euro. En om het ontwikkelingsgebied Vledder goed te laten aansluiten op de binnenstad, krijgt Meppel nog eens 190.000 euro.

MEPPEL - Zorgcombinatie Noorderboog in Meppel en Isala in Zwolle hebben handtekeningen gezet voor hun fusie.

MEPPEL - Wie houden het voor gezien in de Meppeler raad? Na Dick Strijk (Sterk Meppel), Bert-Jan Grobben (SterkMeppel) en Gea Veeloo (D66) vertrekt ook Louise Smits van de SP. Daar is gisteren nog een vijfde naam bij gekomen: ook duo-raadslid Jos Hagedoorn (VVD) dient zijn ontslag in.

MEPPEL - Tussen Meppel en Zwolle rijden vanavond en een deel van de nacht geen treinen.

MEPPEL - De gemeente Meppel wil de komende drie jaar drie miljoen euro bezuinigen. Meppel haalt dat geld uit de budgetten voor instellingen als Stichting Welzijn, Schouwburg Ogterop en Bad Hesselingen. Ook snijdt de gemeente in eigen vlees: de komende drie jaar wil het college zes ton bezuinigen in de eigen organisatie.

VOETBAL - Zondaghoofdklasser MSC uit Meppel heeft twee opvolgers gevonden voor de vertrekkende trainers Brandsma en Blom. Bas Bijen en Herman Scherpen worden het nieuwe trainersduo. Op die manier heeft het tweetal overigens ook gesolliciteerd.

HOOGEVEEN/MEPPEL - Gedeputeerde Henk Brink weerlegt de beschuldigingen van FNV Vervoer. De vakbond vreest dat de provincie de stadsbussen in Hoogeveen en Meppel in 2016 om zeep helpt. Brink vindt dat de lijnen te veel kosten, maar door de inzet van vrijwilligers wil hij de lijnen behouden.

HOOGEVEEN/MEPPEL - Vakbond FNV Vervoer maakt zich zorgen over het voortbestaan van het stadsvervoer in Hoogeveen en Meppel. De bond heeft een brief gestuurd naar Provinciale Staten en de gemeenteraden van Meppel en Hoogeveen hierover.