Meppel

MEPPEL - Tussen Meppel en Zwolle reden vanochtend tussen kwart voor tien en kwart over tien geen treinen. Inmiddels kunnen de treinen weer rijden. Reizigers moeten nog wel rekening houden met een langere reistijd.

MEPPEL - Een 28-jarige man uit Meppel is afgelopen nacht in zijn woonplaats aangehouden nadat hij een agent bij de keel greep.

MEPPEL - Een 21-jarige Meppeler is afgelopen nacht aangehouden op het Kerkplein in zijn woonplaats. Hij zou een kopstoot hebben uitgedeeld.

MEPPEL - Een 37-jarige man en een 43-jarige Meppeler zijn gisteravond in de Heinsiusstraat in Meppel aangehouden na een vechtpartij.

MEPPEL - De fusie tussen het Diaconessenhuis in Meppel en de Isala Klinieken in Zwolle ligt op koers. De Raden van Toezicht van beide instellingen hebben vervolgstappen afgesproken, zo laten ze weten.

TENNIS - Het Nederlandse gelegenheidsduo Matwé Middelkoop en Boy Westerhof heeft de dubbeltitel in de wacht gesleept bij de Sport1 Open 2014 in Scheveningen. Voor Westerhof was dat zelfs de derde achtereenvolgende trofee.

Na een boeiend gevecht tegen Jesse Huta Galung en de Oostenrijker Martin Fischer (6-4, 3-6,10-6) gingen de handen de lucht in en waren de juichkreten niet van de lucht.

Westerhof maakte twee keer eerder furore in Scheveningen met dubbelpartner Antal van der Duim.Deze derde was een opmerkelijke aangezien Westerhof in het begin van de week nog kampte met fysieke klachten (arm) en zelfs moest opgeven in het enkelspel tegen diezelfde Huta Galung.

MEPPEL - Emmenaar Jarno Hams heeft niet z'n achtste Nederlandse titel voor sterkste man kunnen veroveren. Hij werd tijdens de wedstrijd in Meppel vierde. De overwinning ging naar Alex Moonen. Niels gordijn eindigde op de tweede plek, Kelvin de Ruiter pakte brons.

MEPPEL - Donderdag Meppeldag is een goudmijn voor Meppel. Op alle zes de donderdagen bij elkaar wordt er ruim drie miljoen euro uitgegeven bij het toeristische evenement.

MEPPEL - Een vliegtuig van de Portugese maatschappij TAP, met aan boord twee inwoners van Drenthe, heeft afgelopen nacht in Parijs een noodlanding gemaakt.

MEPPEL - De Pijlebrug over de Drentse Hoofdvaart bij Meppel gaat vanaf 11 augustus acht maanden dicht.