Meppel

MEPPEL - Het gewelddadige duo Antonio Marcos van der P. (25) en Enise B. (19) heeft na maanden van stilzwijgen toegegeven dat ze begin dit jaar rovend door Nederland zijn getrokken. Het OM bevestigt dat.

MEPPEL - Een 25-jarige inwoner van Breda is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in Meppel.

De man had bij een evenement in de Eendrachtstraat fietsen omgegooid. Hij reageerde agressief toen hij op zijn gedrag werd aangesproken. Vervolgens beledigde hij de agenten. Een beveiliger vertelde dat de 25-jarige zich de hele avond al vervelend gedroeg, zij hadden hem al drie keer van het evenemententerrein gestuurd.

De man is meegenomen naar het bureau en heeft de nacht in de cel doorgebracht.

MEPPEL - De sloop van de Pijlebrug over de Drentsche Hoofdvaart bij Meppel is van start gegaan. De brug ligt in N371, de doorgaande route tussen Havelte en Meppel. Door de werkzaamheden is die weg de komende acht maanden gestremd.

MEPPEL - Gedeputeerde Henk Brink geeft het officiële startsein voor werk aan de Pijlebrug in Meppel.

MEPPEL - Een 37-jarige man uit Staphorst is door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 70 uur voor rijden onder invloed. Ook kreeg de man een rijontzegging van vijftien maanden opgelegd.

MEPPEL - Een automobiliste is vanmiddag uit de bocht gevlogen bij het knooppunt Lankhorst ter hoogte van Meppel.

MEPPEL - Het nieuwe schooljaar is voor leerlingen en leraren van CSG Dingstede gezond begonnen, want ook op het schoolplein mag niet meer gerookt worden.

MEPPEL - Het internationaal poppenfestival ISSUU in Meppel zorgt dit jaar voor rode oortjes bij bezoekers. Voor het eerst is er de Rode Lichtjesroute.

MEPPEL - De zomervakantie is weer voorbij en Drentse kinderen zitten vanaf vandaag weer in de klas. Voor leerlingen van de Niermanschool in Meppel een extra bijzondere dag.

MEPPEL - Waterschap Reest en Wieden wil dat gemaaid gras in bermen wordt hergebruikt.