Meppel

MEPPEL - Niet kappen, maar opwarmen. Dat wil D66 in Meppel met kastanjebomen aan de Kastanjelaan die gekapt dreigen te worden.

MEPPEL - De strijd tegen Zwarte Piet barst binnenkort weer in alle hevigheid los.

MEPPEL - Muren behandelen met zogenoemde 'terugplasverf' is volgens de partij Sterk Meppel dé oplossing tegen wildplassers in de binnenstad.

MEPPEL/ASSEN - De van miljoenenfraude verdachte ex-directeur van energiebedrijf Rendo kan zijn hypotheek niet meer betalen. Stéphan V. uit Meppel stapte daarom twee weken geleden naar de rechter en eiste dat het beslag, dat Rendo op een van zijn bankrekeningen heeft gelegd, er deels af gaat, zodat hij de vaste lasten weer kan betalen. Hij kreeg de rechter niet aan zijn zijde. De beslaglegging blijft zoals die is.

MEPPEL/LEEUWARDEN - Het gangsterduo Antonio van der P. en Enise B. komt elkaar binnenkort weer tegen in de rechtbank. Van der P. wordt getuige in het hoger beroep dat zijn vriendin Enise B. heeft aangetekend tegen haar celstraf van twaalf jaar.

MEPPEL - Het nieuwe waterschap Drents Overijsselse Delta vestigt zich in Zwolle. Het waterschap ontstaat op 1 januari 2016 door een fusie tussen Reest en Wieden en Groot Salland.

MEPPEL - De PvdA in Meppel wil niet eindeloos afwachten of tijdelijke medewerkers van Reestmond wel aan een nieuwe baan komen. "Eind van het jaar moeten we maar eens de rekening opmaken", zegt Freek Schipper van de Meppeler sociaal-democraten.

VOETBAL - De topklasse is nog ver weg voor MSC. In Den Haag was HBS met 3-0 te sterk voor de ploeg uit Meppel. MSC toonde te veel ontzag voor de nummer 13 van de topklasse.

MEPPEL - Een 25-jarige vrouw uit Meppel is vanochtend belaagd door haar 30-jarige huisgenote. Het slachtoffer werd meerdere keren in haar handen gestoken en gebeten.

MEPPEL - Wat moet er gebeuren met het voormalige schoolgebouw van Stad en Esch aan het Zuideinde in Meppel? Er een hotel van maken, of zorgwoningen? Waarom niet allebei, moet ondernemer Bert Pathuis van Pathuis en Partners in Zeijen gedacht hebben.