Satelliet

RTV Drenthe en de meeste andere regionale omroepen zijn vrij te ontvangen op de Astra-satelliet. Dat betekent dat u de regionale omroepen ook zonder CanalDigitaal smartcard kunt ontvangen. U kunt RTV Drenthe met de schotel bekijken via de ASTRA 3 satelliet op 23.5 graden Oost.

RTV Drenthe via de satelliet
Voor uitzendingen via ASTRA 23.5 Oost maakt RTV Drenthe gebruik van ASTRA 1D (transponder 208, 11.91450 MHz, Horizontal, 27.5 Msymb/s). Om de Astra 23.5 Oost satelliet te ontvangen naast de Astra 1 (19.3 Oost) kunt u gebruik maken van een zogenaamde DUO LNB, een dubbele kop. RTV Drenthe zendt uit in de MPEG4 norm. Dit betekent dat U een HD ontvanger nodig hebt om ons te kunnen bekijken. Op Astra 23,5 kunt u RTV Drenthe en de andere regionale omroepen zien, samen met een pakket themazenders.

In de kanalenlijst van CanalDigitaal goedgekeurde satellietontvangers krijgen de regionale omroepen voorkeurspositie 70 t/m 79. TV Drenthe staat op 76.
Voor meer informatie, de DUO LNB kop en HD Ontvangers bij de vakhandel en op canaldigitaal.nl

Problemen door nieuwe zenderlijst CanalDigitaal
Het plaatsen van een nieuwe zenderlijst door televisieaanbieder CanalDigitaal levert voor sommige klanten die via de schotel televisie kijken mogelijk problemen op. Verschillende zenders staan sinds kort op zwart.

Bij de meeste HD-satellietontvangers is de nieuwe zenderlijst van CanalDigitaal automatisch geladen of gebeurt dat als de ontvanger wordt aangezet. Bij de andere ontvangers moet de nieuwe zenderlijst via het menu handmatig worden geïnstalleerd. Daarmee moeten eventuele problemen met de ontvangst van zenders opgelost zijn.

Dit is de website van CanalDigitaal met meer informatie.

Hier een instructievideo van CanalDigitaal: