Sport

Korfbal: DOS'46 - OVVO/De Kroon, zaterdag live op TV Drenthe
DOS'46 speelt zaterdag 4 april in Nijeveen de tweede wedstrijd van 'The Best-of-Three' tegen OVVO/De Kroon uit Maarssen. Op het spel staat promotie naar de Korfballeague. De ploeg uit Nijeveen won de eerste uitwedstrijd met 26-27. TV Drenthe Sport zendt de wedstrijd uit vanaf 20.00 uur.

Sport bij RTV Drenthe
RTV Drenthe meldt het sportnieuws 7 dagen per week online en in Drenthe Nu op radio en tv.
Radio Drenthe Sport brengt wedstrijdverslagen op zaterdag en zondag van 17-18 uur.

De sportredactie maakt wedstrijdsamenvattingen van FC Emmen. Deze worden uitgezonden op de dag na de wedstrijd. Het voetbalprogramma Onze Club staat ieder weekend op de Drentse amateurvelden.

Altijd op de hoogte zijn? Volg dan ons sportnieuws op twitter en facebook.

  • VOETBAL - Gisteren maakte Excelsior'31 bekend dat Melvin Velthuis komend seizoen voor de Rijssense hoofdklasser uit zal komen. Dat is bij zijn huidige club, Alcides, echter niet in goede aarde gevallen. De zondaghoofdklasser stuurde de aanvaller per direct weg. 

  • VOETBAL - HODO heeft hoofdtrainer Jan Wielink per direct op non-actief gesteld. Het bestuur van de zondagtweedeklasser is van mening dat er geen chemie meer is tussen de oefenmeester en de spelersgroep. HODO staat 11e in de 2e klasse L en verkeert in degradatienood. 

  • VOETBAL - Het is nog niet zeker of Bas Dost ook volgend seizoen speelt voor Vfl Wolfsburg. De spits, die zaterdag en dinsdag zijn eerste twee interlands speelde, zegt op dit moment nog niet met zijn toekomst bezig te zijn. "Het ziet er nu allemaal heel erg mooi uit, maar de periode van voor 6 december zal ik niet vergeten. Ik heb enorm lang op de tribune moeten plaatsnemen. Die periode zal ik zeker meewegen als ik een keuze maak over mijn toekomst", aldus Dost.

  • VOETBAL - Bas Dost is na zijn tweede interland, waarin hij opnieuw invaller is, zoals hij altijd is: muchter en realistisch. "Ik ben geen type die zichzelf in zijn arm knijpt om te beseffen of het allemaal echt waar is, maar dat ik op mijn 25e al twee keer ben ingevallen in het Nederlands elftal is een absolute mijlpaal en iets wat ik niet voor mogelijk had gehouden", aldus de oud-spits van FC Emmen en huidig topschutter van het Duitse Vfl Wolfsburg.

  • VOETBAL - FC Emmen heeft de eenzijdige optie in het contract van Boy Deul gelicht. Dat betekent dat de smaakmaker van dit seizoen ook na de zomer het rood-wit van FC Emmen draagt. Met Deul telt de selectie van de nieuwe trainer Marcel Keizer inmiddels zes spelers.

  • HANDBAL - Anouk Nieuwenweg verruilt na 15 seizoenen E&O uit Emmen voor het Duitse Bad Wildungen dat uitkomt in de eerste Bundesliga.

  • KORFBAL - Er zijn geen kaarten meer beschikbaar voor de korfbalkraker DOS'46 - OVVO. De tweede playoff-wedstrijd voor promotie naar de Korfbal League was binnen een uur uitverkocht.

  • HANDBAL - De knieblessure van E&O-speler Jan Josef blijkt geen meniscuskwetsuur, maar een sheurtje in het kapsel te zijn. De Tsjechische opbouwer moet de komende twee weken medicijnen gebruiken en daarna wordt bepaald wat het vervolg gaat zijn. 

  • VOETBAL - Het kort geding dat SC Elim wil aanspannen tegen de schorsing van de gebroeders Mike en Daymen Doldersum gaat definitief door. De papieren zijn inmiddels onderweg, ondanks dat het complete bedrag aan advocaatkosten nog niet volledig op de rekening staat.

  • MOTORCROSS - Sem de Lange (10) hoopt op een podiumplaats, z'n neef Lou de Haas (12) is al blij als hij de kwalificaties overleeft.