Sport

Sport bij RTV Drenthe
RTV Drenthe meldt het sportnieuws 7 dagen per week online en in Drenthe Nu op radio en tv.
Radio Drenthe Sport brengt wedstrijdverslagen op zaterdag en zondag van 17-18 uur.

De sportredactie maakt wedstrijdsamenvattingen van FC Emmen. Deze worden uitgezonden op de dag na de wedstrijd. Het voetbalprogramma Onze Club staat ieder weekend op de Drentse amateurvelden.

Altijd op de hoogte zijn? Volg dan ons sportnieuws op twitter en facebook.

  • VOETBAL - FC Amboina, de club die vorig jaar uit de competitie werd gehaald vanwege betalingsachterstanden en de bijbehorende afspraken, keert komend seizoen weer terug in het amateurvoetbal.

  • VOETBAL - De topklasse is nog ver weg voor MSC. In Den Haag was HBS met 3-0 te sterk voor de ploeg uit Meppel. MSC toonde te veel ontzag voor de nummer 13 van de topklasse.

  • VOETBAL - Vivianne Miedema uit Hoogeveen komt zaterdag niet in actie tijdens het oefenduel van de Nederlandse voetbalvrouwen met Zweden in Toronto. De sterspeelster van Oranje, dat op 6 juni debuteert op het WK, kampt met een voetblessure.

  • VOETBAL - Jan Korte uit Wildervank gaat de scouting van FC Emmen aansturen. Dat meldt de FC Emmen.

  • VOETBAL - Robert Ritsema verruilt Achilles 1894 voor Nieuw Buinen. Een maand geleden besloot de 28-jarige doelman zijn eerdere besluit, om de club uit Assen trouw te blijven, te herzien vanwege de komst van Diederik Bangma.

  • VOETBAL - Op de dag dat Eser Elmali zijn contract bij FC Emmen met een seizoen heeft verlengd, werd bekend dat een andere doelman van de Drentse club vertrekt. Wesley de Ruiter vervolgt zijn loopbaan na de zomer namelijk niet in Emmen, maar in Woerden waar hij gaat keepen bij Sportlust'46.

  • VOETBAL - Doelman Eser Elmali speelt ook komend seizoen voor FC Emmen. De 19-jarige doelman kwam vorig jaar over van PEC Zwolle.

  • VOETBAL - Het Asser ACV heeft de eerste halve finalewedstrijd in de nacompetitie voor een plek in de zaterdagtopklasse verloren. Op sportpark Stadsbroek ging de algeheel periodekampioen van de hoofdklasse C met 2-3 onderuit tegen RVVH, de formatie uit Ridderkerk die afgelopen zaterdag algeheel periodekampioen in de hoofdklasse B.

  • VOETBAL - Zondagohoofdklasser Alcides uit Meppel heeft zich voor het komend seizoen versterkt met Kadir Usta en Sander Boekholt. De 21-jarige Usta komt over uit de beloftes van PEC Zwolle en de 19-jarige Boekholt speelde dit seizoen op amateurbasis bij FC Emmen, al bleef zijn inzet beperkt tot het spelen van oefenduels.

  • VOETBAL - Danny Menting speelt volgend seizoen weer voor het Asser ACV. De 25-jarige alleskunner uit Groningen, die in het verleden uitkwam voor FC Groningen en Veendam, staat tot 1 juni onder contract bij FC Emmen.