Sport

Sportnieuws uit Drenthe vindt u bij RTV Drenthe. We melden het nieuws 7 dagen per week online, Radio Drenthe Sport brengt wedstrijdverslagen op zaterdag en zondag van 17-18 uur en TV Drenthe Sport kijkt iedere maandagavond terug op de weekendsport.
Het voetbalprogramma Onze Club staat ieder weekend op de Drentse amateurvelden.

Nieuw: TV Drenthe Sport zendt dit seizoen samenvattingen uit van de wedstrijden van FC Emmen. Dit gebeurt de dag na de wedstrijd (meestal op zaterdag, na de wedstrijd van vrijdag). De uitzending is tot 24 uur na de eerste uitzending via Uitzending Gemist beschikbaar.

Voor actueel sportnieuws verwijzen wij u naar ons nieuwsprogramma Drenthe Nu, deze website en de social media. Volg ons op twitter en facebook.

  • VOETBAL - DVSV is niet langer de slechtste voetbalclub van Drenthe. De ploeg uit Darp, van de nieuwe trainer Eize Verra, versloeg op eigen veld Wapserveen met 2-1 en staat na 3 duels op de 7e plaats in de 5e klasse B. Wapserveen blijft puntloos.

  • VOETBAL - In de 1e klasse F heeft SVBO de topper tegen Dieze West met 4-0 gewonnen. De ploeg van trainer Rolf de Boer blijft daardoor na drie duels nog zonder puntenverlies. Hoogeveen morste opnieuw punten, nu bij Bergum (1-1), Emmen verloor bij WVV met 2-1, VKW pakte de eerste zege van het seizoen en SC Erica verloor met 2-1 bij SC Joure.

  • VOETBAL - Een bezoek aan promovendus Hercules heeft WKE niet het gewenste resultaat opgeleverd. Net als vorige week wist de ploeg van Paul Weerman een 2-0 achterstand goed te maken, maar ging het uiteindelijk met 3-2 onderuit.

  • VOETBAL - Nieuw Buinen heeft de eerste competitiezege behaald in de 1e Klasse F. De Buuners wonnen op eigen veld met 4-1 van Rolder Boys. Halverwege stond de ploeg van trainer Eric Lippold al op een 2-0 voorsprong.

  • MOTORSPORT - Shane Byrne heeft op het TT Circuit in Assen de tweede British Superbikes-race op zijn naam geschreven. De Engelsman in dienst van Kawasaki was in de eerste race, die werd gewonnen door de Australiër Josh Waters, nog uitgevallen. Byrne behoudt na dit weekend de leiding in het algemeen klassement.

  • VOETBAL - Alcides heeft op eigen veld met 1-1 gelijk gespeeld tegen Quick'20 uit Oldenzaal. De Meppelers eindigden het duel met negen man, nadat Herre Huberts en Dennis Blokzijl ver in de tweede helft met rood van het veld moesten.

  • TAFELTENNIS - De tafeltennissers van De Treffers uit Klazienaveen spelen gelijk en verliezen dit weekend.

  • VOETBAL - Op bezoek bij FVC heeft MSC de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In Leeuwarden werd het 0-2 voor de ploeg van het trainersduo Leo Blom en Jan Derk Brandsma.

  • MOTORSPORT - Nelson Rolfes uit Emmen is vanmorgen derde geworden tijdens de strijd om het Open Nederlands Kampioenschap Superbike.

  • VOETBAL - Achilles 1894 heeft in Groesbeek de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van Theo ten Caat was met 1-2 te sterk voor Germania.