Sport

RTV Drenthe meldt het sportnieuws 7 dagen per week online, Radio Drenthe Sport brengt wedstrijdverslagen op zaterdag en zondag van 17-18 uur en TV Drenthe Sport kijkt op maandagavond naar de weekendsport.
Het voetbalprogramma Onze Club staat ieder weekend op de Drentse amateurvelden en TV Drenthe Sport zendt wedstrijdsamenvattingen uit van FC Emmen. Altijd op de hoogte zijn? Volg dan ons sportnieuws op twitter en facebook.

In extra uitzendingen van Radio Drenthe Sport doen wij op dinsdag 28 oktober verslag van de voetbalwedstrijd Heracles - FC Emmen en op donderdag 30 oktober van de wedstrijd WKE - Excelsior. Beide uitzendingen beginnen om 20.00 uur. Klik hier om te luisteren naar onze radio-uitzending.

  • VOETBAL - WKE-trainer Paul Weerman had vooraf op een stunt gehoopt, maar moest achteraf concluderen dat zijn ploeg een terechte nederlaag had geleden tegen Excelsior. "Het was het vanavond net niet. In de tweede helft deden we qua voetbal niet onder voor hen, vond ik ons zelfs bij vlagen beter, maar ontbrak het aan dat beetje extra's wat je tegen zo'n ploeg nodig hebt."

  • HANDBAL - De heren van E&O leden een gevoelige, maar vooral onnodige nederlaag bij Aristos in Amsterdam. De formatie van trainer/coach Edwin Kippers verloor met 30-28 van de laagvlieger in de eredivisie. Door dat resultaat lieten de Emmenaren een mooie kans liggen om op te klimmen naar de derde plaats in de stand.

  • VOETBAL - Topklasser WKE uit Emmen ligt uit het landelijke bekertoernooi. De ploeg van trainer Paul Weerman verloor op eigen veld met 3-0 van eredivisionist Excelsior uit Roterdam. Carlo de Reuver opende de score zeven minuten voor rust. Ninos Gouriye besliste het duel halverwege de tweede helft. In blessuretijd had ook Jordan Botoka nog succes namens Excelsior.

  • PAARDENSPORT - Dressuuramazone Adelinde Cornelissen heeft met haar paard Parzival de Grand Prix van Lyon gewonnen. In de proef met verplichte oefenstof kwam ze tot een score van 78.62%.

  • VOETBAL - Gaby Jallo keert vrijdagavond in het uitduel tegen Fortuna Sittard weer terug in de basisopstelling van FC Emmen. De linkervleugelverdediger miste het bekerduel tegen Heracles Almelo door een rugblessure.

  • TENNIS - Boy Westerhof uit Meppel heeft zich teruggetrokken uit de tweede ronde van het challengertoernooi op het eiland La Réunion.

  • VOETBAL - Het was een tijdje stil rondom Bas Dost, maar de oud-topscorer van de eredivisie liet woensdagavond in het Duitse bekertoernooi weer eens van zich spreken. De oud-spits van FC Emmen, Heracles Almelo en sc Heerenveen was de belangrijkste man bij Vfl Wolfsburg tegen 2e Bundesligaclub FC Heidenheim 1846. Dost scoorde één keer en gaf twee assists in de met 4-1 gewonnen wedstrijd.

  • VOETBAL - Sportpark Grote Geert is donderdagavond het strijdtoneel voor WKE en Excelsior in de derde ronde van de KNVB-beker. De Emmenaren hopen vanzelfsprekend op een stunt tegen de eredivisieclub. "Als zij hun normale niveau halen en wij ook, dan zijn we kansloos. Dus natuurlijk hopen we op een slechte dag van hen. Daarnaast denk ik dat wij spelers hebben die aanvallend gezien meekunnen op eredivisieniveau en die Excelsior ook pijn kunnen doen", aldus WKE-trainer Paul Weerman.

  • SCHAATSEN - Nadat de TVM-schaatsploeg ophield te bestaan, koos Linda de Vries uit Smilde voor New Balance. Ze verruilt daarmee de grootste schaatsploeg van de wereld voor een bescheiden ploeg met een stuk minder budget. Maar De Vries kan er prima mee leven.

  • SCHAATSEN - Gerben Jorritsma uit Diever hoopt komend weekend mee te kunnen doen om de wereldbekertickets tijdens de Nederlandse afstandskampioenschappen in Thialf in Heerenveen. De 21-jarige benjamin van de Team LottoNL Jumbo-ploeg heeft in het voorseizoen bewezen dat dat haalbaar is.