Sport

RTV Drenthe meldt het sportnieuws 7 dagen per week online, Radio Drenthe Sport brengt wedstrijdverslagen op zaterdag en zondag van 17-18 uur en TV Drenthe Sport kijkt op maandagavond naar de weekendsport.
Het voetbalprogramma Onze Club staat ieder weekend op de Drentse amateurvelden en TV Drenthe Sport zendt wedstrijdsamenvattingen uit van FC Emmen. Altijd op de hoogte zijn? Volg dan ons sportnieuws op twitter en facebook.

  • WEGRACE - Motorcoureur Jasper Iwema uit Hooghalen kan niet meer meedoen aan de CEV-Cup. Dorna, de rechtenhouder van de klasse, heeft de maximumleeftijd naar beneden bijgesteld naar 23 jaar. De CEV-Cup, het voormalige Open Spaans Kampioenschap, heet volgend seizoen het Moto3 Junior Wereldkampioenschap.

  • VOETBAL - De drie oud-bestuursleden van voetbalvereniging WKE hebben bij de gemeente Emmen een verzoek ingediend of ze aanspraak kunnen maken op de aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers van de gemeente. De Belastingdienst stelt de voormalige bestuursleden persoonlijk aansprakelijk voor het terugbetalen van 320.000 euro belastingschuld.

  • VOETBAL - vv Hoogeveen zal ook volgend seizoen onder leiding staan van het trainersduo John Kikkert en Theo Metz. Het bestuur en de technische commissie van de zondageersteklasser is zeer tevreden over de huidige samenwerking en er was dan ook geen enkele reden om de nog prille samenwerking te beëindigen.

  • VOETBAL - Said Bakkati keert vrijdagavond weer terug in de basis bij FC Emmen voor de laatste competitiewedstrijd van het jaar tegen RKC. De vleugelverdediger krijgt de voorkeur boven Elson do Rosario Almeida, die vorige week met twee assists een belangrijk aandeel had in de zege van FC Emmen op FC Volendam. Soufiane Laghmouchi, die tegen Volendam sterk inviel, start op de bank.

  • VOETBAL - Natuurlijk is het vooral hoop, maar FC Emmen-trainer Joop Gall noemt het vooral 'onderbuikgevoel' dat zijn selectie in de winterstop intact blijft. "Toch is het niet gek dat er belangstelling is voor een aantal spelers van ons. We doen het goed en hebben al 48 keer gescoord."

  • MOTORCRSOSS - 25-duizend ton zand is nodig om het TT-circuit van Assen om te toveren tot Grand Prix cross-circuit. Op 30 augustus is het zover. Dan komt de wereldtop van de motorcross naar Assen om de zeventiende wedstrijd om het Wereldkampieonschap te rijden.

  • MOTORCROSS - De beste jonge motorcrossers van Europa strijden met Pasen op De Pottendijk in Emmercompascuum om de Europese titel. Het gaat om crossers in de leeftijd van 6 tot en met 15 jaar.

  • DWINGELOO - De rugbyclubs in Drenthe, Groningen, Friesland en regio Zwolle weigeren duizenden euro's over te maken om de rugbybond te redden.

  • VOETBAL - De supporters van FC Emmen lopen vrijdagavond voorafgaand aan de laatste wedstrijd van hun club in 2014 tegen RKC in een 'Corteo' naar het stadion. Met deze Corteo, het Italiaanse woord voor stoet of processie, willen de supporters de mannen van trainer Joop Gall op een ludieke wijze steunen.

  • VOETBAL - Zondaghoofdklasser MSC uit Meppel heeft twee opvolgers gevonden voor de vertrekkende trainers Brandsma en Blom. Bas Bijen en Herman Scherpen worden het nieuwe trainersduo. Op die manier heeft het tweetal overigens ook gesolliciteerd.