Sport

Sport bij RTV Drenthe
RTV Drenthe meldt het sportnieuws 7 dagen per week online en in Drenthe Nu op radio en tv.
Radio Drenthe Sport brengt wedstrijdverslagen op zaterdag en zondag van 17-18 uur.

De sportredactie maakt wedstrijdsamenvattingen van FC Emmen. Deze worden uitgezonden op de dag na de wedstrijd. Het voetbalprogramma Onze Club staat ieder weekend op de Drentse amateurvelden.

Altijd op de hoogte zijn? Volg dan ons sportnieuws op twitter en facebook.

  • WIELRENNEN - Tijmen Eising uit Emmen is gisteren tijdens de laatste etappe van de Tour de Loir et Cher in Frankrijk tegen een bushokje opgeklapt. Hij raakte het achterwiel van een collega die hem afsneed. Daarbij scheurde hij een nier en kneusde hij z'n milt.

  • MOTORSPORT - Het Superbikeweekend op het TT Circuit in Assen trok bijna 56000 mensen in drie dagen. Op de racedag passeerden 24,5 duizend toeschouwers de kassa's. Dat zijn er 2,5 duizend meer dan bij de vorige editie. "We hebben de stijgende lijn te pakken. Dat wilden we en dus zijn we dik tevreden", aldus Arjan Bos, de voorzitter van het TT Circuit.

  • VOETBAL - Het zat er al een tijdje aan te komen, maar Valthermond heeft zondag het kampioenschap in de derde klasse D binnengesleept. De ploeg van Harris Huizingh won met 0-5 bij Sleen en zag achtervolger Titan met 4-2 verliezen bij subtopper Raptim. Voor Valthermond betekent dit een terugkeer naar de tweede klasse, waaruit het twee seizoenen geleden degradeerde.

  • VOETBAL - MSC heeft in de strijd om het kampioenschap van de hoofdklasse C de handdoek geworpen. De Meppelers verloren op eigen veld met 1-2 van RKHVV en zagen, met nog drie wedstrijden te gaan, de achterstand op koploper Sneek Wit-Zwart oplopen tot zeven punten.

  • VOETBAL - In de strijd tegen degradatie uit de eerste klasse F heeft VKW een belangrijke zege geboekt op Rolder Boys. Door de 2-1 zege passeert de ploeg van Harold Brunsting Dalen, dat met 4-1 verloor van Nieuw Buinen. VKW heeft door de zege nog uitzicht op rechtstreekse handhaving. SC Erica won bij Bergum met 1-3 en doen nog volop mee in de strijd om de laatste periodetitel, helemaal omdat Dalen verloor bij Nieuw Buinen.

  • VOETBAL - Met nog drie wedstrijden te spelen is Beilen al kampioen van de derde klasse B. De Blesse werd overtuigend met 5-1 verslagen. Vreugde en verdriet lagen dicht bij elkaar, want door de nederlaag zijn de Friezen gedegradeerd.

  • MOTORSPORT - De grote winnaar tijdens het Superbikeweekend in Assen was zonder twijfel de Brit Jonathan Rea. De Kawasaki-coureur won beide races en vergrootte zijn voorsprong in de WK-stand, maar het meeste opzien baarde Michael van der Mark. De Nederlander scoorde twee prachtige 3e plaatsen. "Dit is een geweldig weekend", lachte de Rotterdammer.

  • VOETBAL - In de strijd om het kampioenschap in de zondag 2e klasse L beleefde Germanicus een heerlijke middag. De Coevordenaren wonnen zelf bij Peize met 1-2 en hoorden na afloop dat concurrent TEVV tegen een nederlaag aan was gelopen. Op eigen veld was Helpman met 0-2 te sterk voor de formatie van trainer Hans Kamphuis.

  • VOETBAL - Achilles 1894 heeft in het Gelderse Malden met 0-0 gelijkgespeeld tegen Juliana'31. Door dit resultaat zakken de Assenaren naar de elfde plek in de Hoofdklasse C, een plaats die aan het einde van het seizoen degradatievoetbal inhoudt.

  • VOETBAL - In de Topklasse Zondag heeft middenmoter WKE zondag met 2-4 gewonnen van laagvlieger Leonidas. In Rotterdam legde de ploeg van Paul Weerman voor rust de ene na de andere mooie aanval op de mat en Anton Jongsma wist in die eerste helft maar liefst viermaal te scoren.