Sport

RTV Drenthe meldt het sportnieuws 7 dagen per week online, Radio Drenthe Sport brengt wedstrijdverslagen op zaterdag en zondag van 17-18 uur en TV Drenthe Sport kijkt op maandagavond naar de weekendsport.
Het voetbalprogramma Onze Club staat ieder weekend op de Drentse amateurvelden en TV Drenthe Sport zendt wedstrijdsamenvattingen uit van FC Emmen. Altijd op de hoogte zijn? Volg dan ons sportnieuws op twitter en facebook.

  • VOETBAL - Elf Drentse clubs zijn doorgedrongen tot de 2e knockoutronde van de noordelijke districtsbeker. 22 clubs uit de provincie werden uitgeschakeld in de 1e knockoutronde. In de tweede ronde zijn er nog 64 clubs over uit district noord.

  • VOETBAL - VAKO-spits Marcel Kuiper stapte in het bekerduel tegen Beilen toch nog als gevierde man van het veld. Zijn vijfde grote kans van de middag, in blessuretijd, werd dan eindelijk een doelpunt. Het betekende de 4-3 voor de thuisploeg, dat kort voor tijd een 3-1 voorsprong verspeelde. "Toch was de zege verdiend", aldus de matchwinner.

  • VOETBAL - In de eerste knockoutronde van het bekertoernooi is tweedeklasser VV Peize over vierdeklasser TLC heen gewalst. In Leek werd het maar liefst 0-15 voor de gasten. Grote man aan de kant van Peize was Tom van Leijsen, die achtmaal het doel vond.

  • VOETBAL - Derdeklasser Dwingeloo was op eigen veld dichtbij strafschoppen tegen eersteklasser Emmen, maar na een gemiste penalty in de slotminuten dolf de ploeg van Martin Koops toch het onderspit: 3-2.

  • HANDBAL - De handbalheren van E&O hebben een knappe prestatie geleverd door in Limburg met 28-37 te winnen van het tweede team van de Lions. De mannen van Edwin Kippers legden de basis de overwinning in de eerste helft.

  • VOETBAL - Vivianne Miedema uit Hoogeveen heeft twee keer gescoord in de wedstrijd tegen SC Sand, waardoor Bayern München aan de leiding gaat in de Bundesliga. De ploeg van Miedema won met 4-0.

  • TAFELTENNIS - In de strijd om een ticket voor de play-offs heeft De Treffers zaterdagavond prima zaken gedaan. De mannen van speler/coach Peter Verweij waren in Schiedam met 1-5 te sterk voor Scyedam.

  • ATLETIEK - Jacelyn Gruppen uit Stuifzand is vanmiddag in Amsterdam Nederlands kampioene op de marathon geworden.

  • MOTORSPORT - Jasper Iwema heeft een sterk optreden tijdens de eerste twee dagen van de Australische Grand Prix niet af kunnen sluiten met een goed resultaat in de wedstrijd. Na zondag vanaf de zevende plaats op de grid te zijn gestart finishte de CIP Moto3 coureur teleurstellend als zestiende en greep daarmee opnieuw net naast de WK punten.

  • HANDBAL - De heren van Hurry Up blijven winnen in de eredivisie, maar in de thuiswedstrijd tegen Quintus ging dat met veel moeite. Kort voor tijd keken de mannen van Joop Fiege nog tegen een 27-28 achterstand aan, maar het werd uiteindelijk toch nog 31-29. Daardoor hebben de Zwartemeerders nu 14 punten uit 7 duels.