Sportnieuws uit Drenthe vindt u bij RTV Drenthe. We melden het nieuws 7 dagen per week online, Radio Drenthe Sport brengt wedstrijdverslagen op zaterdag en zondag van 17-18 uur en TV Drenthe kijkt op maandagavond terug op de weekendsport. Het voetbalprogramma Onze Club staat ieder weekend op de Drentse amateurvelden. Volg ons ook op twitter en facebook.


Afwijkende sportprogrammering tijdens paasdagen

Radio Drenthe Sport zendt in het paasweekend niet alleen op zaterdag en zondag uit, maar ook op maandagavond. Op TV Drenthe verschuift Onze Club eenmalig van de zondag- naar de maandagavond en komt TV Drenthe Sport te vervallen.

  • MOTORSPORT - Een geste naar alle motorsportliefhebbers, die volgende week zondag de WK Superbikes in Assen bezoeken. Een toegangskaartje geeft de fans de mogelijkheid om op alle tribunes de wedstrijd te volgen, dus ook op de hoofdtribune en de populaire Geert Timmer tribune.

  • VELDRIJDEN - De Superprestige veldrit wordt ook komend seizoen rond de zandafgraving aan de Nijslootsweg in Gieten verreden.

  • VOETBAL - Koos Werkman verlaat na dit seizoen zaterdaghoofklasser ACV uit Assen. De centrale verdediger maakt de overstap naar zaterdagtopklasser HHC in Hardenberg.

  • VOETBAL - FC Emmen gaat in beroep tegen de sanctie die Elson do Rosario Almeida kreeg naar aanleiding van zIjn rode kaart afgelopen zaterdag tegen MVV. De tuchtcommissie van de KNVB legde de verdediger een schorsing op van drie duels, waarvan 1 voorwaardelijk.

  • HANDBAL - Handbalvereniging E en O uit Emmen gaat doelman Dennis Schellekens geen salaris betalen. De doelman stuurde E en O een aangetekende brief gestuurd waarin hij alsnog zijn salaris opeist vanaf januari.

  • VOETBAL - De schuld van WKE bij de Belastingdienst is een slepende kwestie. In de periode tot en met 2008 zou de club zelfs 1,6 miljoen euro hebben moeten betalen maar de Belastingdienst is met de club tot een deal gekomen. De schuld is daarin teruggebracht tot vier ton. Inclusief rente moet WKE nu 570.000 euro betalen. Dat zegt advocaat Rob Geene van WKE.

  • WIELRENNEN - Het Boels-Dolmans Cycling Team kende een zeer succesvol optreden in de Ronde van Valkenswaard. Janneke Ensing won namens de ploeg deze openingswedstrijd van het BabyDump Kempenklassement.

  • HANDBAL - Opnieuw een hele zware domper voor handbalster Lois Abbingh. De 21-jarige international, oud speelster van E&O, heeft weer een ernstige knieblessure en is vrijwel zeker negen maanden uit de roulatie. Enkele weken geleden viel ze geblesseerd uit in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Spanje. Er volgden een aantal onderzoeken en nu is gebleken dat opbouwspeelster een operatie moet ondergaan aan haar linkerknie, omdat haar achterste kruisbanden te zwak zijn om deze knie optimaal te gebruiken op het allerhoogste handbalniveau.

  • VOETBAL - FC Emmen wil topscorer Roland Bergkamp ook volgend seizoen behouden. De Drentse eerstedivisioist deed de spits, die bezig is aan zijn eerste seizoen in Emmen, zaterdag een aanbieding. Bergkamp kreeg eind maart nog wel een ontslagbrief in de bus van de clubleiding van FC Emmen, maar dat bleek slechts een formele kwestie.

  • VOETBAL - In de zondag 5e klasse G is het huidige seizoen al een rampseizoen, maar 2013/2014 kan voor de club uit Darp wel eens de geschiedenisboeken ingaan als de slechtste in de clubhistorie. De formatie van trainer Eddie Wiltinge pakte zondag voor de twintigste keer op rij geen zege, waardoor de teller nog altijd op nul staat. Met twee gelijke spelen en 18 nederlagen en nog twee duels voor de boeg is de kans groot dat de rood-zwarten het negatieve record van de seizoenen '07-'08 en '10-'11 (in beide seizoenen pakte DVSV slechts vier punten) gaan 'verbeteren'.