Sport

RTV Drenthe meldt het sportnieuws 7 dagen per week online, Radio Drenthe Sport brengt wedstrijdverslagen op zaterdag en zondag van 17-18 uur en TV Drenthe Sport kijkt op maandagavond naar de weekendsport.
Het voetbalprogramma Onze Club staat ieder weekend op de Drentse amateurvelden en TV Drenthe Sport zendt wedstrijdsamenvattingen uit van FC Emmen. Altijd op de hoogte zijn? Volg dan ons sportnieuws op twitter en facebook.

  • MOTORSPORT - Jasper Iwema uit Hooghalen staat niet op de voorlopige startlijst voor de Grand Prix van volgend seizoen. Achter het Franse CIP-team, waarin de Drent de laatste wedstrijden van het seizoen Bryan Schouten vervangt, staat voor volgend seizoen de naam van de Tsjech Jakub Kornfeil.

  • VOETBAL - FC Emmen-trainer Joop Gall geeft in het thuisduel tegen Jong FC Twente Alexander Bannink een basisplaats. Jurjan Mannes, de man die vorige week op fraaaie wijze de score opende en terug kon kijken op een sterk debuut in de basis tegen MVV, begint op de bank.

  • HANDBAL - De dames van E&O hebben het thuisduel tegen Quintus met 16-25 verloren. De formatie van coach Saskia Lambers begon nog sterk, leidde met 7-4 maar liet het daarna vooral aanvallend liggen. De Emmer-dames lieten daardoor een kans liggen om tot op één punt te komen van de huidige nummer 3 van de eredivisie.

  • HANDBAL - Ronald Suelmann uit Zwartemeer is door bondscoach Joop Fiege niet geselecteerd voor de EK-kwalificatie-wedstrijden tegen Kroatië en Noorwegen.

  • MOTORSPORT - Wegracer Mick Jansen uit Hooghalen wil niets liever dan weer racen. De 19-jarige coureur kwam op tweede pinksterdag zwaar ten val op het circuit van Oss. Tijdens de operatie aan z'n been raakte hij in coma en liep hij hersenschade op.

  • VOETBAL - Achttien Drentse clubs zijn doorgedrongen tot de 2e knockoutronde van de noordelijke districtsbeker. 22 clubs uit de provincie werden uitgeschakeld in de 1e knockoutronde. In de tweede ronde zijn er nog 64 clubs over uit district noord.

  • VOETBAL - VAKO-spits Marcel Kuiper stapte in het bekerduel tegen Beilen toch nog als gevierde man van het veld. Zijn vijfde grote kans van de middag, in blessuretijd, werd dan eindelijk een doelpunt. Het betekende de 4-3 voor de thuisploeg, dat kort voor tijd een 3-1 voorsprong verspeelde. "Toch was de zege verdiend", aldus de matchwinner.

  • VOETBAL - In de eerste knockoutronde van het bekertoernooi is tweedeklasser VV Peize over vierdeklasser TLC heen gewalst. In Leek werd het maar liefst 0-15 voor de gasten. Grote man aan de kant van Peize was Tom van Leijsen, die achtmaal het doel vond.

  • VOETBAL - Derdeklasser Dwingeloo was op eigen veld dichtbij strafschoppen tegen eersteklasser Emmen, maar na een gemiste penalty in de slotminuten dolf de ploeg van Martin Koops toch het onderspit: 3-2.

  • HANDBAL - De handbalheren van E&O hebben een knappe prestatie geleverd door in Limburg met 28-37 te winnen van het tweede team van de Lions. De mannen van Edwin Kippers legden de basis de overwinning in de eerste helft.