Haven Eesergroen opnieuw verzakt

EESERGROEN - De havenkade in Eesergroen is voor de tweede keer dit jaar verzakt. Het gebied is afgezet met linten. In februari verzakte de havenkade ook al.
Toen werd de verzakking veroorzaakt door een lek in de betonnen damwand. In het voorjaar werd de kade volledig hersteld maar nu is het dus weer mis. Volgens buurtbewoner Binne Roorda is de schade in de loop van enkele dagen ontstaan: "Een paar dagen geleden zag ik de eerste stenen omhoog komen, sindsdien wordt het iedere dag erger. Het is gewoon gevaarlijk om hier te lopen."

De gemeente Borger-Odoorn laat in een reactie weten bepaald niet gelukkig te zijn met het verzakken van de havenkade in Eesergroen. ''We hadden gehoopt dat onze oplossing zou helpen'', zegt wethouder Will Luchtjenbroers van Borger-Odoorn. ''Nu dat niet zo blijkt te zijn gaan we op zoek naar een structurele oplossing. De provincie heeft hiervoor een bedrag overgemaakt en als we zelf de andere helft bijleggen moet het goed komen.''

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.