HZVV onderuit tegen Sparta Nijkerk

VOETBAL - HZVV verloor op eigen veld met 1-3 van Sparta Nijkerk. De Hoogeveners kwamen in de eerste helft in een tijdsbestek van twee minuten op een 0-2 achterstand.
In de achttiende minuut opende Frank Tervoert de score namens de bezoekers en even later verdubbelde Sefanja Davids de voorsprong. Een gemakkelijke voorsprong voor de gasten, die dankbaar gebruik maakten van de ruimte die de thuisploeg liet. Toch kreeg HZVV in de 30e minuut een ideale kans op de aansluitingstreffer. Een voorzet van Marcel Mulderij werd te zwak ingeschoten door jubilaris Edard Eshuis, die zijn 250e wedstrijd speelde in de hoofdmacht van HZVV.

De aansluitingstreffer kwam er na rust. Het was Marco Hartman. In de 66ste minuut, die de 1-2 maakte. Even gloorde er weer hoop voor de Hoogeveners en opnieuw Hartman was dichtbij de gelijkmaker. Zijn kopbal ging echter een meter langs de verkeerde kant van de paal. Een kwartier voor tijd viel de beslissing. Tervoert maakte zijn tweede in een scherpe counter. Eindstand dus 1-3.

HZVV blijft door de nederlaag staan op de voorlaatste plaats in de hoofdklasse C, met 11 punten uit 14 duels. Het gaat naar plaats 12, de ploeg die aan het einde van het seizoen promotie/degradatie moet spelen (dat is nu WHC), is twee punten.