Van 7 tot en met 16 december voert RTV Drenthe actie om de voedselbanken in Drenthe te helpen. Helpt u mee?

Wat doet een voedselbank?

In onderstaand filmpje brengt u een bezoek aan een 'virtuele voedselbank' in Drenthe. U hoort het verhaal van een echtpaar dat door de voedselbank wordt geholpen en de vrijwilligers die zich voor hen inzetten. U krijgt antwoord op de vraag wie er door de voedselbank geholpen kan worden, ziet waar de goederen vandaan komen en hoe ze worden verdeeld. En als u de voedselbankactie wilt steunen, kan dat met een donatie van een boodschappenpakket naar keuze.

De actie is begonnen!

Margriet Benak en Frits Emmelkamp gaan elke dag op stap om zoveel mogelijk goederen binnen te halen. ‘s Ochtends gaan ze met een ambassadeur langs bedrijven en bezoeken ze scholen.

Wie zijn de Drentse voedselbankambassadeurs?

's Middags staan Margriet en Frits bij een supermarkt in de provincie om het winkelend publiek ervan te overtuigen om ook iets te geven.

U kunt Margriet en Frits ontmoeten op de volgende plaatsen:
donderdag 8 december van 13.00 - 16.00 uur: Jumbo, Weerdingerstraat 232b, Emmen
vrijdag 9 december van 13.00 - 16.00 uur: Jumbo, Ventweg Zuid 3, Beilen

maandag 12 december van 13.00 - 16.00 uur: Coop Ten Hoeve, Het Hoekje 54, Hollandscheveld
dinsdag 13 december van 13.00 - 16.00 uur: Jumbo Abbas, Stationsstraat 37, Gieten
woensdag 14 december van 13.00 - 16.00 uur: Albert Heijn, Julianaplein 13, Roden
donderdag 15 december van 13.00 - 16.00 uur: Boni Klazienaveen, Langestraat 18, Klazienaveen

Superzaterdag

Op zaterdag 10 december staan bij heel veel supermarkten in de provincie vrijwilligers om zoveel mogelijk producten in te zamelen. In Assen helpen de Lions Assen en de Lions Assen-Drentsche Aa, in Hoogeveen gaat het om de Soroptimisten De Reestlanden en de Rotaryclub Hoogeveen-De Wolden. Verder zijn die dag ook heel veel vrijwilligers van de voedselbanken actief.

Hoe kunt u de voedselbank helpen?

Op het boodschappenlijstje ziet u aan welke goederen behoefte is. U kunt uw goederen inleveren bij een supermarkt bij u in de buurt. Bij deze supermarkten kunt u terecht.

Kom ook in actie!

Hebt u zelf een leuke actie bedacht? Vertel ons wat u van plan bent en mogelijk komt Frits of Margriet tussen 7 en 16 december langs voor een verslag op radio of tv. Bedenk een leuke actie en doe mee!

Voedselbanken in Drenthe

Er zijn vier grote voedselbanken in Drenthe, met ieder een eigen uitgiftepunt. Ongeveer 4.000 personen in onze provincie zijn afhankelijk van de voedselbank. Samen met de voedselbank en hulp van heel veel vrijwilligers en organisaties hopen we het succes van vorig jaar te evenaren. De voedselbanken in Drenthe zijn erg blij met de actie. Of zoals voorzitter Harrie Timmerman van de Drentse voedselbanken het vorig jaar verwoordde: “Het is hartverwarmend wat hier gebeurt”.

Op deze pagina blijft u op de hoogte van alle initiatieven en ontwikkelingen rondom de voedselbankactie.

Boodschappenlijstje en deelnemende supermarkten.

Lees meer over de Drentse voedselbanken.

Landelijke voedselbankactie.

De ambassadeurs voor de voedselbank.