RTV Drenthe voert in december weer actie voor de Drentse voedselbanken.

We gaan weer van start!

RTV Drenthe gaat opnieuw actie voeren om de voedselbanken in Drenthe te helpen. De start van de actie is op zaterdag 9 december. Vrijwilligers van de voedselbanken gaan dan samen met mensen van de Lions, Rotary en Soroptimisten in zoveel mogelijk supermarkten goederen inzamelen. De actie van RTV Drenthe duurt tot vrijdag 15 december.

De drentse bevolking doneerde vorig jaar massaal. In totaal werd er in onze provincie voor ruim 180-duizend euro aan producten en donaties opgehaald. De voedselbanken in Drenthe maken nu nog steeds gebruik van de ingezamelde goederen.

Margriet Benak, Harrie Timmerman en Dink Binnendijk waren in 2016 blij met de eindopbrengst van Samen voor de voedselbank

Voedselbanken in Drenthe

Er zijn vier grote voedselbanken in Drenthe, met ieder een eigen uitgiftepunt. Ongeveer 3.500 personen in onze provincie zijn afhankelijk van de voedselbank.

Samen met de voedselbank en hulp van heel veel vrijwilligers en organisaties hopen we het succes van vorig jaar te evenaren. De voedselbanken in Drenthe zijn erg blij met de actie. Of zoals voorzitter Harrie Timmerman van de Drentse voedselbanken het vorig jaar verwoordde: “Het is hartverwarmend wat hier gebeurt”.

Op deze pagina blijft u op de hoogte van alle initiatieven en ontwikkelingen rondom de voedselbankactie.

Lees meer over de Drentse voedselbanken.