De actie is afgelopen!

Margriet Benak, Harrie Timmerman en Dink Binnendijk zijn blij met de eindopbrengst van Samen voor de voedselbank

Meer dan 70.000 producten, grote partijen met levensmiddelen en een hoog geldbedrag. Dat is de opbrengst van de RTV Drenthe actie Samen voor de Voedselbank. In totaal gaat het om een bedrag van 182.908 euro. Dat is bekendgemaakt tijdens de grote finale-uitzending op TV Drenthe.

Ambassadeurs

Anderhalve week lang voerden de inwoners van de provincie actie voor de voedselbanken in Drenthe. Met behulp van zeven ambassadeurs werden bedrijven en instellingen bezocht. In heel Drenthe waren de Vrouwen van Nu en heel veel andere vrijwilligers actief. In Hoogeveen hebben de Soroptimisten en de Rotaryclub zich ingezet om producten in te zamelen. De Lions hebben dit gedaan in Assen.

Virtuele Voedselbank

Dit jaar kon er voor het eerst online gedoneerd worden via de virtuele voedselbank. De opbrengst was ruim 2.300 euro. Met dit bedrag worden producten ingekocht voor de 4.000 Drenten die afhankelijk zijn van de voedselbank.

Uit de hele provincie

De kratten en dozen kwamen uit alle hoeken van de provincie. Basisscholen, supermarkten, kleine en grote bedrijven en verenigingen, iedereen kwam in actie. Er zijn zoveel goederen ingezameld dat de vrachtwagens van Coop en Remark zijn ingezet om alle goederen van het pand van RTV Drenthe naar de vier voedselbanken in Drenthe te vervoeren.

Voedselbanken in Drenthe

Er zijn vier grote voedselbanken in Drenthe, met ieder een eigen uitgiftepunt. Ongeveer 4.000 personen in onze provincie zijn afhankelijk van de voedselbank.

Lees meer over de Drentse voedselbanken.