Gebeurt het ons niet allemaal weleens? Dat je net een auto over het hoofd ziet bij het inhalen. Dat je toch even reageert op het appje van die vriend of vriendin terwijl je achter het stuur zit. Of net voor die auto langs fietst, terwijl je geen voorrang hebt?

Iedere dag gebeuren er ongelukken in het verkeer. Het liefst zouden we naar nul verkeersslachtoffers willen, maar hoe doen we dat?

Op woensdag 30 januari vindt in de brandweerkazerne in Borger het debat met als thema ‘Nul slachtoffers in het verkeer’ plaats in samenwerking met Veiligheidsregio Drenthe en de Provincie Drenthe. Het debat is live te volgen via deze website.

Moet op alle N-wegen een inhaalverbod komen? Kunnen ouderen nog wel deelnemen aan het verkeer? En moeten we niet alleen bellen, maar ook eten en roken achter het stuur verbieden?

Andries Ophof is debatleider en voormalig landelijk verkeersofficier van justitie Koos Spee, ook bekend van het tv-programma Wegmisbruikers, geeft toelichting bij de verschillende stellingen.

De aanmeldingsperiode om dit debat live bij te wonen is inmiddels gesloten.