Rampenoefening in Assen

ASSEN - Bij een grote rampenoefening voor hulpverleners zijn woensdag in sporthal Pittelo in Assen ruim 100 slachtoffers van een ongeluk met 2 bussen en een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen opgevangen.

Het ging om een oefening waarbij voor de hulpverleners de nadruk lag op de opvang. Zogenaamde buurtbewoners die hun huizen moesten verlaten vanwege het vrijkomen van giftige stoffen bij de oefenramp moesten zich eerst inschrijven. Donderdag wordt er geoefend in Meppel. Aan de oefening doen medewerkers mee van 9 gemeenten, het Rode Kruis en het team Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen (GHOR).

Het is voor het eerst in Drenthe dat op een dergelijke schaal intergemeentelijk wordt geoefend, in samenwerking met het Rode Kruis en GHOR. De oefening wordt 4 keer gehouden, 2 dagdelen in Meppel en 2 in Assen. In totaal doen er 400 vrijwillige slachtoffers mee aan de oefening.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.