E&O na zege zeker van play offs

HANDBAL - Na de 34-26 thuiszege tegen Sittardia zijn de handbalheren van E&O definitief zeker van deelname aan de play offs.
De formatie van trainer/coach Paul van Gestel speelde zaterdagavond in sporthal Angelslo een prima wedstrijd. Vooral in balbezit was het wervelend wat de Emmenaren lieten zien. Met name Remco Hagen, Jan Gerald Mulder en Edwin Renting verkeerden in topvorm. Verdedigend was het, vooral in de eerse helft, niet altijd even goed, ondanks de slechts 13 tegentreffers. Doelman Remco Bezoen, die de niet fitte Luchien Zwiers verving, kende een ongelukkig avond. Van Gestel verving Bezoen dan ook in de rust voor Johan Bos en die wissel pakte goed uit. Bos knokte zich in de wedstrijd en verrichtte enkele prima-reddingen.
E&O pakte in de tweede helft zelfs een voorsprong van tien minuten en dat terwijl de ploeg zelfs enkele keren met een man minder moest spelen wegens een twee-minutenstraf. Natuurlijk had dat te maken met de kracht van E&O, dat met veel overleg en rust de aanvallen speelde, maar ook met de zwakte van tegenstander Sittardia. 'Het verraste me dat zij gewoon bleven spelen in hun normale opstelling. Ik had verwacht dat ze snel iemand mandekking zouden geven. Daar hebben we ook de hele week op getraind', aldus E&O-trainer Van Gestel. De coach kan nu redelijk ontspannen de slotfase van de competitie ingaan.
Met nog drie wedstrijden te gaan zijn de play-offs zeker en lonkt er ook nog een mooi toetje in de vorm van de nationale beker. E&O speelt voor een plaats bij de laatste acht thuis tegen V&L, op donderdag 28 december. 'Die beker zou zeker welkom zijn. Bij mijn komst moest ik met de beker op de foto en het zou mooi zijn als ik met die prijs afscheid zou kunnen nemen.' Met nog drie competitiewedstrijden voor de boeg lijkt E&O met Sittardia en BFC te gaan strijden om de vijfde plaats. Wanneer E&O als vijfde eindigt komt de ploeg in de poule met de nummers 1, 4 en 8. Op dit moment zijn dat Volendam, Aalsmeer en Venus/Nieuwegein. 'Met die poule zou ik niet ontevreden zijn. Volendam kunnen we het altijd moeilijk maken en van Aalsmeer kunnen we - zeker thuis - winnen. Maar ik wil nu nog niet speculeren. Dat komt misschien wel als we de laatste reguliere wedstrijd spelen', aldus Paul van Gestel.