Sergio van Dijk weg bij FC Emmen

VOETBAL - Sergio van Dijk vertrekt bij FC Emmen. Dinsdag maakt de 25-jarige spits dat bekend aan de spelersgroep.
Nu zijn kontrakt afloopt zegt hij toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en dan het liefst in het buitenland. Van Dijk kwam drie seizoenen geleden van Helmond Sport naar FC Emmen, in het kielzog van trainer Jan van Dijk. In drie jaar Emmen - en 109 officiële wedstrijden - scoorde de Assenaar 40 keer. Toch pakte hij geen enkele prijs bij FC Emmen.
Van Dijk steekt niet onder stoelen of banken dat zijn voetbaltoekomst buiten Nederland ligt. "Ik heb altijd al een buitenlands avontuur geambieerd en ik vind dat het nu de tijd is om dat ook echt te gaan doen. Ik twijfelde tussen mijn gevoel en verstand. Mijn verstand zei dat ik bij Emmen moest blijven. Dan heb je weer een aantal jaren zekerheid en weet je waar je aan toe bent. Dat is veilig en bekend. Maar mijn gevoel zei iets anders. Ik ben op een leeftijd dat een avontuur nog kan en als voetballer kun je net iets makkelijker en sneller aan de bak komen in het buitenland. Ik wil iets van de wereld zien en dat gevoel werd steeds sterker de laatste tijd."
"Eerlijk gezegd maakt dat me helemaal niets uit. Van mij mag het Japan, China, Australië, Zuid-Afrika, Noorwegen, Engeland of Duitsland zijn. Er zijn zoveel competities en landen waar ik naar toe wil, dus ik kan alle kanten op." Er is geen concrete belangstelling. "Ik neem natuurlijk wel een gok. Ik heb geen zekerheid over mijn toekomst. Eigenlijk ben ik na 30 juni, als ik geen nieuwe club heb gevonden, gewoon werkloos. Maar ik ben van mening - zoveel geloof heb ik wel in eigen kunnen - dat ik wel een nieuwe club zal vinden."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.