Grasbaanduo Matthijssen opppermachtig

MOTORSPORT - Het grasbaanduo William en Nathalie Matthijssen heeft zich zaterdag in Loppersum geplaatst voor de finale van het Europees Kampioenschap zijspannen.
In de halve finale was het duo uit Annen veel te sterk voor de overige deelnemers.
De regerend Europese kampioenen wonnen alle series en hadden alleen in de finale serieuze tegenstand van het Duitse koppel Stefan Brandhofer en Stefan Peters. Zij werden uiteindelijk tweede. Derde werd de nummer twee van het vorige EK, het Duitse koppel Marcus Venus en Florian Niedermeier.
William en Nathalie Matthijssen plaatsten zich niet alleen voor de finale van het EK, maar pakten ook nog de dagzege. De Matthijssens verdedigen hun Europese titel op zondag 24 augustus in het Duitse Bielefeld.
Erik Eijbergen uit Zorgvlied werd tweede in de Special Senioren klasse. Hij kwam in de eerste serie niet zo goed van start maar behaalde toch een derde stek. In de tweede en derde serie behaalde Erik een eerste plek. Erik ging met de meeste punten naar de A-finale. In de A-finale pakte Dirk Fabriek uit Heerenveen de kopstart en die stond hij niet meer af. Eijbergen reed vlak achter hem maar kon hem niet meer inhalen. Hij werd tweede voor Jannick de Jong uit Gorredijk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.