Verdedigers Heerenveen overbelast

AE8DAE7E3655CDE1C125749E0033A21B_WPicture1_1.jpg
AE8DAE7E3655CDE1C125749E0033A21B_WPicture1_1.jpg
VOETBAL - Heerenveenverdedigers Michel Breuer en Daryl Janmaat zijn waarschijnlijk twee weken niet inzetbaar.
De verdedigers van SC Heerenveen hebben dinsdag een liesblessure overgehouden aan het oefenduel tegen Xanthi (2-1 winst) en missen daardoor dit weekend sowieso de oefenwedstrijden in België tegen Excelsior Moeskroen en RC Genk.
'De blessure moet een week herstellen en daarna gaan we ze weer optrainen,' aldus fysiotherapeut Erik ten Voorde op de clubwebsite. 'Het zijn geen ernstige, maar wel vervelende blessures. Zeker als je midden in de voorbereiding zit.' Breuer heeft volgens Ten Voorde last van de voorkant van de lies. 'Het is niet ernstig, maar er is schade.' Daryl Janmaat heeft last van de klassieke liesblessure. 'Hij had een momentje aan de binnenkant van zijn lies. Omdat hij bij Den-Haag een verleden heeft met liesproblemen, nemen we geen enkel risico.'
Heerenveen heeft meer problemen. Kristian Bak-Nielsen heeft bij zijn comeback ook nog eens te maken gekregen met een terugslag. De Deense verdediger heeft last van stijve spieren in het bovenbeen. Bak-Nielsen moest hierdoor dinsdag het oefenduel tegen Xanthi laten schieten. Kristian Bak-Nielsen liep eind vorig jaar een enkelblessure op en kwam vervolgens het hele seizoen niet meer in actie. De Deen werd afgelopen voorjaar geopereerd en was bezig aan een succesvolle comeback, maar lijkt nu gas terug te moeten nemen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.