ASKO verslaat in derby VDW

KORFBAL - De korfballers van Asko wonnen in de eerste klasse de stadsderby tegen VDW OLS met 13-15. Op 16 november leed Asko nog een dikke 27 ? 15 nederlaag.
Voor de toeschouwers in de Pittelohal ontwikkelde zich ditmaal een spannende wedstrijd waarin VDW-OLS tot halverwege de eerste helft steeds het voortouw nam. Na 5 ? 2, 5 ? 5 en 6 ? 5 kwam ASKO de laatste vijf minuten op gelijke hoogte en wist vlak voor rust op 8 ? 9 te komen. Na de rust leek het scoreverloop omgekeerd aan dat van de eerste helft.
ASKO scoorde na vijf minuten met een afstandschot alvorens de thuisploeg weer gelijk kon maken. Nu liep VDW-OLS achter de feiten aan, want waar ASKO steeds en voorsprong nam, waren zij wel in staat om de gelijkmaker te scoren, maar niet om een voorsprong te nemen.
Belangrijk waren in de 13e en in de 16e minuut de twee doelpunten van de prima op dreef zijnde Thijs van Nispen die ASKO via 12 ? 13 en 12 ? 14 een beetje lucht gaven. In de laatste veertien minuten van de wedstrijd werd er maar tweemaal gescoord, gelijk over de beide teams verdeeld, einatand 13-15.