Jasper Iwema eindigt als 21e in Spanje

MOTORSPORT - Motorcoureur Jasper Iwema is tijdens de Grote Prijs van Catalonië in de 125 cc klasse op de 21e plaats geëindigd.
De inwoner van Hooghalen begon de race op het nabij Barcelona gelegen circuit van Montmelo op de 22e startplek. Iwema zakte vervolgens wat terug om die verloren plaatsen later weer goed te maken en als 21e de finish te passeren. Ondanks de verzengde hitte en enkele schoonheidsfoutjes reed de 19-jarige coureur een prima race. Voor Jasper Iwema dus alle reden om met een tevreden gevoel terug te blikken op zijn zesde Grand Prix van dit seizoen
De Italiaan Andrea Iannone schreef de Grote Prijs in de 125 cc klasse op zijn naam. Het was zijn derde seizoenszege. Op zijn Aprillia profiteerde hij van een enorme flater van Julian Simon. De Spanjaard dacht op een ronde van het einde dat hij er al was en begon zijn feestje te vieren. Tot wanhoop van zijn team in de pitstraat, dat hem met handen en voeten probeerde duidelijk te maken dat hij nog verder moest. Toen Simon zijn fout inzag was het al te laat. Twee andere Spanjaarden stonden wel op het podium, Nicolas Terol en Sergio Gadea. De ongelukkige Simon finishte uiteindelijk als vierde en kon zo nog wel de leiderplaats in de WK-tussenstand veroveren. Simon heeft 84 punten, gevolgd door Bradley Smith uit Engeland met 82,5 punten en Iannone met 71,6 punten.
In de 250cc-klasse haalde Alvaro Bautisa het op zijn Aprillia voor de Japanner Hiroshi Aoyama en de Spanjaard Hector Barbera. Bautista heeft in de WK-stand 12 punten voorsprong op Aoyama.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.