Bouw Vuelta-podium in volle gang

ASSEN - Zangeres Ilse de Lange treedt vrijdag op bij de officiële start van de Vuelta-activiteiten. Ze staat in Assen aan het eind van de Vaart op een drijvend podium.
Daarop is ook de ploegenpresentatie. En dat podium wordt momenteel gebouwd, nadat defensie eerst pontons in het water had gelegd.
Vrijdag begint het allemaal met een bijeenkomst in de Raadzaal van het Stadhuis in Assen. De Commissaris van de Koningin Tichelaar opent rond twee uur de bijeenkomst. Voor de pauze wordt een cultuurhistorische achtergrond geschetst en worden de kansen die Spanje biedt met u gedeeld. Na de pauze komen drie ondernemers aan het woord. Als afsluiting volgt een presentatie van oud-wielrenner en NOS-verslaggever Maarten Ducrot.
Vervolgens presenteren de 21 deelnemende ploegen zich op het podium op de Vaart. De ploegenpresentatie is om vijf uur. Rondom de ploegenpresentatie is er een programma met onder andere de Provinciale finale van de Dikke Banden Races, de dikke banden races Assen, een concert van Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en als sluitstuk dus een muzikaal programma met Roan en Ilse de Lange. Rondom de Vaart komen zit- en staanplaatsen voor het publiek. Ook komen er bootjes van waaruit toeschouwers de ploegenpresentatie kan volgen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.