Venhuizen sterkste in Appelscha

ATLETIEK - Hardloper Jan Venhuizen uit Smilde heeft zaterdagmiddag de tiende halve marathon van Appelscha op zijn naam geschreven. Hij liep de 21,1 kilometer in 1 uur, 12 minuten en 15 seconden.
Plaatselijk favoriet Klaas-Jan Hofstra werd tweede in het veld van 70 deelnemers. Hij was 4 minuten en 44 seconden langer onderweg dan Venhuizen, 8e Ignas Dummer Assen 1.26.28 .
Het parkoers was zwaar en hier en daar moesten de lopers opletten om niet ten val te komen op het natte parcours in het bosgebied
Bertha Bruggenkamp, eveneens uit Smilde, won de vrouwenwedstrijd. Haar winnende tijd was 1 uur, 25 minuten en 42 seconden. Marleen Verdonkschot uit Klazienaveen werd tweede in 1.26.47, derde Ina Stege uit Emmeloord 1.47.25 en vierde Frouwkje Herder Ravenswoud in 1.48.12.