Frederiksoord wil dahliatentoonstelling

FREDERIKSOORD - Het bestuur van het bloemencorso in Frederiksoord doet pogingen om de nationale dahliatententoonstelling naar Drenthe te halen.
Dat maakte voorzitter Henk Mantje bekend tijdens het 49e bloemencorso in Frederiksoord.
Amateur Dahlia inzenders kunnen dan in verschillende prijsvragen hun producten inzenden om in aanmerking te komen voor de Nederlandse titel. Vorige week was het evenement in Heinkensland in Zeeland. Daar waren 432 inschrijvingen, goed voor 20.000 dahlia's.
De eerste twee jaar is al door de Nederlandse Dahlia Vereniging al besloten waar de jaarlijkse tentoonstelling wordt gehouden. Dus op z'n vroegst zou de tentoonstelling in Frederiksoord in het corsoweekeinde van 2011 plaats kunnen vinden, maar dat is dus nog lang niet zeker. Het is een wens van het bestuur, dat druk aan het lobbyen is om dat voor elkaar te krijgen.
De Nederlandse Dahliavereniging heeft drie doelen hoog in het vaandel staan. Het kweken van dahlia's met alle aspecten daarvan, het promoten van de dahliacultuur en handel en bovenal in dit alles een bijzondere hobby te hebben, ervan te genieten en dat alles samen te delen.
foto: De jury kende de wagen Las Vegas van groep De Blokkers uit Wilhelminaoord zaterdag tijdens het dahliacorso, met het thema ''werdeldsteden', de meeste punten toe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.