E&O klaar voor finaleweekend Beneliga

HANDBAL - De heren van E&O strijden dit weekend om de winst in de Beneliga, een prestigieus toernooi tussen de vier beste ploegen van Nederland en België van het afgelopen seizoen.
De vier halve finalisten, die in Luxemburg gaan uitmaken wie de Beneliga wint, zijn: Neerpelt, Bocholt, E&O en Volendam. E&O ontmoet in de halve finale zaterdag Bocholt en Volendam speelt die middag tegen Neerpelt. Zondag wordt gestreden om de 3e en 4e plaats en om 16.00 uur begint de grote finale, met als inzet 10 duizend euro.
Strijdtoneel is dus Luxemburg omdat volgend seizoen de Beneliga verandert in de Benelux-liga, om het niveau in de Benelux meer en meer op te schroeven.
Peter Portengen, de coach van E&O, ziet de winst in de Beneliga als een hoofdprijs. "Het is voor ons een belangrijke prijs. Je mag je als club toch de beste van Nederland en België noemen. Tegenstander Bocholt is een lastige opponent. De ploeg heeft veel Nederlanders in de selectie en heeft een Nederlandse coach. In Emmen wonnen we, maar speelde Bocholt volgens die trainer een slechte wedstrijd."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.