Plan 'Residence Frederiksoord' in de la

FREDERIKSOORD - 'Residence Frederiksoord' komt er voorlopig niet.
Er waren vergevorderde plannen om op het terrein van de voormalige Tuinbouwschool in Frederiksoord in de gemeente Westerveld een zorgcomplex te ontwikkelen. De plannen worden echter op de lange baan geschoven. Te risicovol in deze economisch slechte tijd.
Op de locatie van de voormalige tuinbouwschool wilde de Grontmij zeven zorgvilla's neerzetten met in totaal 85 appartementen. Verder bestond het project uit een zorghotel met privékliniek, een wellness- en zorgfaciliteitencentrum en 12 appartementen. Er zouden zes koloniewoningen worden gebouwd en de bestaande orangerie zou worden verplaatst. Een groot deel van de ooit zo unieke tuinen zou in stand blijven als openbaar park.
De schatting was dat er voor circa 25 miljoen euro geïnvesteerd zou worden. De doelgroep was kapitaalkrachtige senioren die in meer of mindere mate zorg nodig hebben. De Dorpsgemeenschap Frederiksoord/Wilhelminaoord was bezorgd over vooral de hoogbouw, die onherstelbare schade zou veroorzaken aan de karakteristieke koloniale uitstraling van het dorp. Er werden 60 bezwaarschriften ingediend.
Voor de gemeente Westerveld is het besluit van de Grontmij een enorme domper, al zag wethouder Klaas Smidt het besluit van de Grontmij wel aankomen. De gemeenteraad wordt dinsdagavond geinformeerd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.