Bosman gaat voor top tien in Gieten

WIELRENNEN - Veldrijder Gert Jan Bosman hoopt zondag tijdens de Superprestigewedstrijd in Gieten in de buurt van de top tien te finishen.
De Emmenaar is één van de drie Drentse deelnemers aan de veldrit.
Bosman ziet het feit dat het parkoers hard is geworden door de vrieskou niet als nadelig. 'Ik denk dat het in mijn voordeel is. De start zal erg belangrijk zijn. Ik hoop goed te starten en daarna kijk ik wat ik kan doen.'
Over de concurrentie met plaatsgenoot Tijmen Eising: 'We zijn allebei Emmenaren en kijken uit naar deze rit. Het is natuurlijk een duel, maar in eerste instantie rijd ik voor een goede klassering. Misschien dat het in de laatste paar ronden een strijd wordt, maar ik moet hem eerst nog maar eens bij zien te houden.'
De jonge renner rijdt de veldrit in eigen provincie voor het eerst bij de beloften. 'Ik ben tevreden als ik over de finish kom met het gevoel dat ik alles heb gegeven. Ik zou zeer teverden zijn met een plek in de buurt van de top tien', aldus Bosman.
Tijmen Eising hoopt in Gieten op een top vijf klassering. De Emmenaar steekt niet in zijn beste vorm, want hij is erg verkouden en heeft last van zijn longen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.