Helft bedrijven Tynaarlo niet brandveilig

TYNAARLO - Meer dan de helft van de bedrijven in de gemeente Tynaarlo voldoet niet aan de brandveiligheidsvoorschriften.
Van de 205 bedrijven die vorig jaar door de gemeente zijn gecontroleerd, bleken 130 niet aan de voorschriften te voldoen.
Na een tweede controleronde bleken 48 bedrijven nog niet aan de brandveiligheideisen te voldoen. Burgemeester Frank van Zuilen: Misschien hebben de bedrijven wel een oplossing gevonden, maar niet tot tevredenheid van de inspectie, maar als we gaan dreigen met een aanschrijving of dwangsom blijkt dat voldoende dreiging om wel de zaak op orde te brengen."
Van Zuilen vindt dat de bedrijven zelf ook verantwoordelijkheid moeten nemen."Het is jammer dat we hier achteraan moeten jagen en dat de ondernemer niet alert genoeg is op het facet van de veiligheid."
Er zijn nog steeds zijn er gecontroleerde bedrijven die hun zaakjes niet op orde hebben. Deze bedrijven hangt een dwangsom boven het hoofd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.