Proef met energiezuinig wonen in Schoonoord

SCHOONOORD - Woningcorporatie Woonservice houdt een proef met energiezuinig wonen. In Schoonoord zijn daarvoor twee huizen beschikbaar.
Eén huis verbruikt door warmteterugwinning helemaal geen energie. Een ander huis is gewoon goed geïsoleerd. Bewoners wisselen na een jaar van huis en geven hun ervaringen door aan Woonservice. De corporatie wil zodoende voor de toekomst een balans vinden tussen energiebesparing en woongenot.
"De woningen zijn goed geïsoleerd en het zijn zogenaamde nul-woningen, dat zijn woningen die geen energie verbruiken. Alle energie die wordt verbruikt is zonne-energie en aardwarmte," zegt Jetse van der Meer van Woonservice.
De Woonservice is nog op zoek naar mensen die gaan proefwonen. "Als ze hier een jaar gewoond hebben, dan is het de bedoeling dat er gewisseld wordt en dan gaan we de ervaringen vergelijken. En in principe mogen de mensen hierna blijven wonen."
Foto: Woonservice

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.