Sibon weg bij Melbourne Heart

a054a35c4049ecbbc1257831004870ca_wpicture1_1.jpg
a054a35c4049ecbbc1257831004870ca_wpicture1_1.jpg
VOETBAL - Het avontuur van aanvaller Gerald Sibon bij Melbourne Heart eindigt volgende maand. De 36-jarige spits komt niet in aanmerking voor een nieuw contract.
Zijn huidige verbintenis bij de Australische club loopt eind maart af. Zaterdag neemt hij afscheid van het publiek tijdens de thuiswedstrijd tegen Sydney.
Sibon bracht in zijn eerste seizoen bij Melbourne Heart zeven doelpunten en vier assists op zijn naam in de A-League. Trainer John van 't Schip was graag met de voormalige speler van onder meer Ajax, Sheffield Wednesday, PSV en sc Heerenveen doorgegaan. Voor de positie van Sibon, als schaduwspits, had de clubleiding evenwel geen budget meer beschikbaar.
"Het klinkt gek, want we zijn dik tevreden over Gerald", zegt trainer John van 't Schip tegen Sport Promotion. "Maar we kunnen niet eens verlengen. De Australische voetbalbond staat niet toe dat je de begroting overschrijdt. Je hebt je budget en daar moet je je aan houden. Zo simpel is het." De hoofdrolspeler zelf stelt zich begripvol op. "Ja, ik had hier best willen blijven. De wil was er ook. Maar de regeltjes voorkomen dat. Best balen, maar daar heb je nu eenmaal mee te dealen", aldus Sibon die overweegt om zijn carriere nog met een jaar te verlengen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.