Peiling: CDA verder onderuit, PVV op winst

ASSEN - Het CDA maakt in Drenthe een vrije val. De partij zakt in de peiling van 10 naar 4 zetels. De PVV staat op forse winst: de partij zou op dit moment 5 zetels krijgen.
Dat blijkt uit de vijfde peiling van Aha! marktonderzoek onder 500 Drenten in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart.
De PvdA, die de vorige peiling nog drie zetels verloor, behoudt deze week de 13 zetels die de partij nu in de Staten heeft. De VVD blijft op 1 zetel winst staan en komt op 9 zetels.
De SP zakt van 5 naar 4 zetels en de ChristenUnie gaat van 3 naar 2 zetels. GroenLinks behoudt 2 zetels. Nieuwkomer D66 zakt ten opzichte van de vorige peiling weer een zetel en komt op 2.
De overige deelnemende partijen, OPD, SGP, 50PLUS en Solidara halen ook in deze vijfde peiling de kiesdrempel niet. Van de ondervraagden zegt 25 procent nog niet te weten op welke partij ze gaat stemmen op 2 maart.
In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart verricht Aha! marktonderzoek wekelijks onder 500 Drenten een peiling in opdracht van RTV Drenthe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.