Judoka Groenwold derde op ONNK

JUDO - Larissa Groenwold uit De Punt is bij het Open Noord Nederlands Kampioenschap (ONNK) in het Friese Burgum derde geworden in de klasse tot en met 70 kilogram.
De 15-jarige judoka verloor haar partij in de halve finale op Ippon van Sanne van Dijke. In de troostfinale won Groenwold gemakkelijk van Marlijn ter Bekke en zo werd het jeugdige talent van Judo Groningen uiteindelijk nog derde.
Het ONNK was voor Larissa Groenwold een meetmoment. De Judobond heeft een aantal toernooien aangewezen om te beoordelen wie Nederland afvaardigd naar de EK's en WK's, en na drie van deze meetmomenten staat Groenwold aan de leiding. Het volgende meetmoment is in maart in Duitse Erfurt.
In dezelfde klasse van Larissa Groenwold kwam nog een Drentse op de mat. Aniek Potze uit Valthermond, die het goed doet in de kwalificatie voor het EK en WK, werd vierde en scoorde deze prestatie opnieuw punten. Michelle Benjamins uit Nieuwlande werd vorige week nog vijfde op het NK onder 20 jaar. De 15-jarige werd in haar leeftijdsklasse onder 17 jaar brons. Zij versloeg Chabeli Arendberg-Peters.
(Foto: archief)

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.