Mediaspektakel: Wilders in Meppel

MEPPEL - Het bezoek van PVV-leider Geert Wilders liep maandagmiddag uit op een mediaspektakel. Wilders bezocht woonzorgcentrum ABC in Meppel.
Daar bracht hij de bewoners onder de aandacht dat het kabinet van VVD en CDA met steun van de PVV een miljard extra uitgeeft aan de zorg. En hij vond het te zot voor woorden dat gevangenen het beter hebben dan sommige bejaarden, al was dat niet zijn indruk van het tehuis in Meppel.
Directeur Rinze van der Meij van het woonzorgcentrum nam van de gelegenheid gebruik om onder andere stelling te nemen tegen de groeiende bureaucratie, waardoor zijn medewerkers dertig procent van de tijd besteden aan het invullen van formulieren. Van der Meij hoopt dat Wilders vervolgens met zijn bewoners in gesprek zou gaan. Maar door de massale aanwezigheid van ook de landelijke media kwam daar weinig van terecht.
Geert Wilders bracht nog wel de koffie en thee rond en PVV-lijsttrekker voor de Eerste Kamer Machiel de Graaf de gevulde koeken. De bewoners vonden het spektakel prachtig en vooral heel gezellig. Wilders benadrukte dat hij wel vaker in tehuizen komt en dat zijn bezoek geen opvallende verkiezingsstunt is. Een bestuurslid van het tehuis: 'Ik vind dit heel veel spektakel om niks, inhoudelijk komt niets aan.'
(foto's Lourens Looijenga)

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.