Commissaris van de Koningin Tichelaar blij met opkomstpercentage

ASSEN - In Drenthe heeft 58,8 procent van de stemgerechtigden tijdens de Provinciale Statenverkiezingen een stem uitgebracht. Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar is blij met deze opkomst.
De opkomst van woensdag ligt hoger dan die van vier jaar geleden bij de vorige Statenverkiezingen. Samen met Zeeland staat Drenthe derde op de lijst van opkomstpercentages in Nederland. Utrecht en Friesland bleven Drenthe voor.
In de uitslag valt het Tichelaar op dat het de PVV en D66 gelukt is om zetels te bemachtigen. "Het is ze gelukt om in korte tijd mensen aan zich te binden", aldus de Commissaris. Over het resultaat van zijn eigen PvdA is Tichelaar ook tevreden. "Het verlies is 1 zetel, terwijl we er in de peilingen slechter voor hebben gestaan."
De Commissaris van de Koningin wil geen voorschot nemen op de vorming van een nieuw college. Maar volgens Tichelaar kan het college bestaan uit PvdA en VVD aangezien ze met 21 zetels een meerderheid hebben.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.