ACV wint streekderby tegen HZVV

VOETBAL - De Drentse hoofdklassederby tussen HZVV en ACV is zaterdag met 1-3 gewonnen door de Assenaren.
De eerste twintig minuten waren de Hoogeveners de betere en de thuisploeg kwam dan ook verdiend op voorsprong. Frank Strijker tekende in de twaalfde minuut voor de 1-0. Na de openingstreffer kreeg ACV iets meer grip op de wedstrijd. Na een aantal gemiste kansen schoot Robin Mulder in de 26ste minuut op fraaie wijze de 1-1 binnen. In het restant van de aantrekkelijke eerste helft liep HZVV achter de feiten aan en kon ACV voor het eerst op voorsprong komen. Roy van Dalen maakte in de 39ste minuut de 1-2. Na rust zakte het niveau ver terug en was er weinig meer te genieten. Het duel was gespeeld toen Samuel Hagen in de 67ste minuut de bal in eigen doel werkte; 1-3.