Raadslid Van Dalen: smaad door wethouder

WESTERVELD - Gemeenteraadslid Jan van Dalen van de gemeente Westerveld doet een laatste poging om zijn hachje te redden. Tegen van Dalen loopt een integriteitsonderzoek.
Jan Van Dalen zou als raadslid hebben beweerd geen inkomsten te hebben ontvangen voor zijn werk in het Archeologisch centrum in Diever. Uit stukken blijkt dat hij via zijn eigen bedrijf ongeveer een ton heeft ontvangen.
Die stukken kwamen boven water in een gesprek tussen wethouder Anry Kleine Deters en het bestuur van het Archeologisch centrum. Van Dalen vraagt zich af of de wethouder wel de juiste stukken heeft gepresenteerd. Het raadslid is inmiddels naar de politie gestapt om melding te maken van smaad door Kleine Deters.
Burgemeester Rikus Jager betreurt de gang van zaken, maar geeft aan dat wethouder Anry Kleine Deters juist heeft gehandeld. De burgemeester verwacht over twee weken de uitkomsten van het integriteitsonderzoek tegen Jan van Dalen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.