Aanvallende onmacht breekt Hoogeveen op

VOETBAL - Hoogeveen heeft zondag in de hoofdklasse C in eigen huis met 1-4 verloren van Babberich. Bij rust waren de ploegen nog in evenwicht : 0-0.
In de eerste helft leek er nog weinig aan de hand voor Hoogeveen.
De ploeg van trainer-coach Berry Zandink speelde dominant en creëerde een aantal doelrijpe kansen. De thuisploeg wist er echter totaal geen raad mee. Deze aanvallende onmacht brak Hoogeveen in de tweede helft op. Na 52 minuten zette Jesse Pastoors de gasten uit Babberich op een 0-1 voorsprong. En acht minuten later schoot spits Evert Römer de 0-2 achter doelman Raimon Benjamins. Toen Michael Jaliens tien minuten voor tijd voor de 0-3 tekende, was het pleit beslecht. Jeroen Buurke deed in de 88e minuut nog wel iets terug (1-3), maar de gasten uit Babberich raakten er niet door in paniek. Abdulai Rogers bracht de Gelderlanders in blessuretijd vanuit een penalty op 1-4. Doelman Benjamins, die de strafschop veroorzaakte, werd door scheidsrechter Huizinga uit Leeuwarden met een rode kaart van het veld gezonden.