Overnamebod op Hof van Saksen

NOOITGEDACHT - Recreatiebedrijf Roompot uit Kamperland neemt vermoedelijk het vakantiepark Hof van Saksen over.
Het park in Drenthe heeft 663 vakantiehuizen die allemaal in de stijl van Saksische boerderijen zijn gebouwd.
Het park zit in de financiële problemen en eigenaar vastgoedonderneming Phanos wil af van de beleggingen in vakantieparken. Het Hof van Saksen is hun kroonjuweel. Roompot neemt - als het bod definitief wordt geaccepteerd - de exploitatie en het beheer van het park over. Daardoor zal de jaaromzet met 30 miljoen stijgen tot 280 miljoen euro. Ook zullen er tien tot twaalf banen bijkomen op het hoofdkantoor van Roompot .Het bedrijf doet geen mededeling over de hoogte van de overnamesom.
Het bedrijf Roompot uit Kamperland begon in 1965 als een familiecamping in Kamperland en is inmiddels uitgegroeid tot een multinational met parken en campings in vijf landen. Roompot verzorgt een miljoen overnachtingen per jaar. Bij het Hof van Saksen was niemand voor commentaar bereikbaar. Phanos wil alleen kwijt dat er sprake is van geruchten en dat ze pas naar buiten treden als er 'daadwerkelijk nieuws' te melden is. De vakbonden zijn nog niet geinformeerd over bijvoorbeeld de gevolgen voor de 170 arbeidsplaatsen in Drenthe. Volgens Roompot zou de overname geen gevolgen hebben.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.