'Drie Drentse transportbedrijven buiten chauffeurs uit'

EMMEN - Drie Drentse transportondernemers buiten hun chauffeurs uit. Dat zegt vakbond FNV Bondgenoten. Het gaat om Eurocargo uit Emmer-Compascuum,Tomtrans uit Hoogeveen en Rewi Intertrans uit Emmen.
De CAO wordt omzeild door buitenlandse chauffeurs aan te nemen. Die werken dan via een buitenlandse CAO of helemaal geen CAO, dus goedkoper. Dat gebeurt via buitenlandse vestigingen, vaak niet meer dan een postadres in Polen, Duitsland, Tjechië of Slowakije.
'Transportbedrijf Rewi Intertrans in Emmen heeft bewust een deel van het Nederlandse bedrijf failliet laten gaan om met goedkopere Oost-Europese chauffeurs een doorstart te maken.' Dat zeggen vakbond FNV bondgenoten en ontslagen Nederlandse chauffeurs. De 59-jarige Henk Hebers is 34 jaar in dienst geweest van Rewi Intertrans en ontslagen. "Er moesten acht werknemers weg, om Oost-Europese jongens te laten werken. En om die werknemers weg te krijgen is het bedrijf failliet gegaan. Een gezond bedrijf kan niet op tegen de concurrentie uit Oost-Europa."
Directeur Henk Wilms van Rewi geeft toe dat de Nederlanders plaats moeten maken voor goedkope Oost-Europese chauffeurs. "Een Nederlandse chauffeur kost meer dan een Tsjechische chauffeur, en we hebben te maken met concurrentie, we doen niets wat niet is toegestaan."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.