Wielrenster Andrea Bosman in de Ronde van Drenthe

f4840ffaeeda8ec6c125786f00508252_wpicture1_1.jpg
f4840ffaeeda8ec6c125786f00508252_wpicture1_1.jpg
WIELRENNEN - Komend weekend staat de Ronde van Drenthe op het programma.
Voor de vrouwen betekent het vanaf donderdag drie dagen koersen door Drenthe, met als absoluut hoogtepunt de wereldbekerwedstrijd van zaterdag.
Vaste waarde in het internationale vrouwen peloton is Andrea Bosman uit Norg. Vorig seizoen nam ze afscheid van de profploeg van Leontien van Moorsel en koos ze voor wielervereniging Eemland. Een bescheiden clubteam uit Amersfoort, waar ze zich voorbereid op de grote internationale wedstrijden.
Donderdag rijden de vrouwen de Acht van Dwingeloo. Vrijdag rijden zowel de mannen als de vrouwen van Coevorden naar Hoogeveen. En zaterdag is de grote apotheose, met de profronde voor de heren en de wereldbekerwedstrijd voor de vrouwen. De start is in De Tamboer in Hoogeveen en finish bij het gemeentehuis.
Zaterdag kunt u zowel de onknoping van de dames als de heren-wedstrijd live volgen op TV Drenthe. De extra uitzending begint om 14.30 uur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.