Brand Fochteloërveen verwoest deel hoogveen

ASSEN - De brand in het Fochteloërveen, tussen Veenhuizen en Bovensmilde, was maandagavond nog niet volledig onder controle. Het vuur laaide door de toenemende wind af en toe weer op.
Eerder op de dag leek de brand wel onder controle.

Het is de verwachting dat het nog wel even zal duren voordat het sein brandmeester gegeven kan worden. Ook het nablussen zal nog tot in de avonduren gaan duren.

Er zijn nog vijftig brandweerlieden in het gebied aanwezig. Ook helpen boeren met giertanks, gevuld met water, om te voorkomen dat de brand zich verder uitbreid.

Verschillende korpsen aanwezig


Er zijn verschillende korpsen uit de regio ter plaatse. Het gaat om twee bluspelotons en een ondersteuningspeloton. Ook een bluspeloton van de brandweer van Friesland helpt bij het bestrijden van de brand. Daarnaast heeft Defensie twee blushelikopters ingezet. Een politiehelikopter brengt de vuurzee van bovenaf in kaart. Boeren in het gebied helpen de brandweer onder meer met de aanvoer van bluswater.

De brandweer van Aa en Hunze neemt waar voor de leeggestroomde kazerne van Assen.
Publiek wordt op ruime afstand gehouden. Het gebied waar de brand woedt, is afgezet door de politie.

Filmpje blushelikopter

Verslaggever Ineke Kemper was aanwezig tijdens het blussen van de brand. Zij maakte een filmpje van de blushelikopters. Klik hier om het filmpje te bekijken.

Een tweede filmpje van de blushelikopters is gemaakt door Edwin van Stenis. Dit filmpje is hieronder te zien.

Brand defenstieterrein Witten

Op een oefenterrein van Defensie, in de buurt van het TT-circuit, heeft zondagavond een grote brand gewoed. Volgens hoofdofficier van dienst, Gerrit Jan Reusink, van de brandweer Assen is een paar hectare heide in vlammen opgegaan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.