Jordy Prins kunstmatig in coma gehouden

jordy_prins_c260edb83266059bc125787d00677df4.jpg
jordy_prins_c260edb83266059bc125787d00677df4.jpg
MOTORSPORT - Motorcoureur Jordy Prins uit Klazienaveen verblijft nog steeds in het ziekenhuis van Dresden.
Daar werd de 15-jarige coureur zondag naartoe gebracht toen hij bij een wedstrijd om het Duits Kampioenschap in Lausitz zwaar ten val kwam.

Zijn toestand is op dit moment stabiel en de artsen hebben op maandag besloten zijn kunstmatige coma stop te zetten. Op het moment van schrijven is Jordy nog niet weer bij kennis maar ademt hij wel weer zelfstandig. Het is nu wachten op het moment dat hij wakker wordt. Het tijdsbestek hiervan is per persoon sterk verschillend en kan variëren van een paar uur tot een paar dagen.
Over hoe het verdere herstel zal verlopen kunnen de artsen pas meer duidelijkheid geven als Jordy weer geheel bij kennis is.
Over de eerdere berichten waarin gesproken werd over een gebroken kaak en problemen met de longen wordt nu het volgende medegedeeld. De kaak is niet gebroken maar foto’s hebben uitgewezen dat er een aantal scheurtjes in het jukbeen zitten, wel is er sprake van een gebroken pols. De longproblemen waarover direct na het ongeval werd gesproken zijn op zondagavond verholpen.
Het ongeval, waarbij ook de Duitser Markus Fritz betrokken was, gebeurde zondag in de opwarmronde van de 125cc-klasse. Fritz hield aan de crash een gebroken sleutelbeen over.

foto: www.racesport.nl

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.