VNO-NCW Noord tegen culturele bezuinigingen

ASSEN - Werkgeversorganisatie VNO-NCW Noord keert zich tegen de bezuinigingen op cultuur. Het kabinet wil 200 miljoen euro bezuinigen op cultuur.
De werkgevers vrezen dat dit voor het Noorden tot een kaalslag leidt.

Volgens VNO-NCW Noord zijn er bovengemiddeld veel culturele instellingen in het Westen en is de culturele infrastructuur in het Noorden ijl. Als daar nog eens miljoenen vanaf gaan dan wordt het Noorden onevenredig getroffen. VNO-NCW wil dat het kabinet vooral het mes zet in instellingen in de Randstad. Dat heeft de organisatie in een brief aan de staatssecretaris Halbe Zijlstra laten weten.

Vragen van PvdA in Aa en Hunze

De PvdA in Aa en Hunze wil weten wat de landelijke bezuinigingen op cultuur gaan betekenen voor de gemeente. De partij heeft hierover vragen gesteld aan B en W. Het kabinet wil 200 miljoen bezuinigen, waarvan 125 miljoen op de basisinfrastructuur. De PvdA vraagt zich onder meer af of die bezuiniginsoperatie ook economische gevolgen heeft voor Aa en Hunze.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.