E&O wint: Droomfinale tegen Hurry Up

HANDBAL - E&O heeft zich ten koste van Aalsmeer geplaatst voor de finale van de handbalbeker.
Daarmee wordt de eindstrijd, op Hemelvaartsdag in Almere, een Drents onderonsje, afgelopen dinsdag haalde Hurry Up al de finale door te winnen van de Limburg Lions.

E&O startte het duel in Aalsmeer in de wetenschap dat het afgelopen zaterdag nog met 32-22 onderuit ging in dezelfde sporthal. Halverwege de eerste helft leek het weer een ruime score te gaan worden voor de thuisploeg. Bij de stand van 11-5 nam E&O trainer/coach Arthur Langedijk een time-out. Dat oponthoud bracht het geloof in eigen kunnen terug bij de Emmenaren. Met name de dekking (Langedijk stapte af van een offensieve dekking en koos voor een 6-0 strategie) verliep in het resterende gedeelte van de eerste helft stukken beter en ook aanvallend lukte veel meer dan in het begin. Van 11-5 kwam E&O terug tot 12-11 bij rust.
In de tweede helft ontstond een fraai handbalgevecht, met twee ploegen die absoluut de finale van de beker wilden halen. Aalsmeer leek weer aan het langste eind te trekken, nadat E&O rechteropbouwer Sonni de Jonge zag afhaken met een zware enkelblessure. De thuisploeg nam - na een 13-15 voorsprong voor E&O - weer de leiding: 16-15.

Veerkracht

Maar E&O toonde veerkracht, energie en een enorme wil om te winnen en kreeg ook steeds meer geluk. Zo waren veel tweede ballen voor de Emmenaren en maakte Aalsmeer veel onnodige fouten. Nadat Erik Huizing (met twee treffers) en Niek Kuik de stand van 18-18 naar 18-21 tilden, verdween het geloof bij Aalsmeer. Zeker toen Aalsmeer voor de derde keer een zeven meter worp niet benutte. De slotfase speelde E&O nog met 4 veldspelers, na tijdstraffen voor Huizing en Kuik, maar de zege - en de finale - kwam geen enkel moment meer in gevaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.