Wakker Emmen loopt boos weg uit commissievergadering

EMMEN - Tijdens de commissievergadering in de gemeente Emmen is donderdagavond commotie ontstaan, nadat de fractie van Wakker Emmen de mond werd gesnoerd.

Fractievoorzitter René van der Weide van Wakker Emmen verliet boos de vergaderruimte, nadat hem letterlijk het zwijgen was opgelegd door commissievoorzitter Jan Dijkgraaf. Dijkgraaf riep van der Weide tot de orde, nadat die een persoonlijke aanval op één van de wethouders had geopend. Van der Weide verweet de betreffende wethouder dat hij zichzelf belangrijker vond dan de inwoners van Emmen en dat hij druk bezig is om zichzelf te promoten in Den Haag.

Commissievoorzitter Dijkgraaf greep in en verzocht van der Weide zijn toon te matigen. Die antwoordde dat hij geen boodschap aan voorzitter Dijkgraaf had en zette zijn betoog voort. Dijkgraaf greep opnieuw in en ontnam Wakker Emmen het woord. De fractieleden van Wakker Emmen pikten dit niet en verlieten boos de zaal. Ook de fractievoorzitter van DOP (Drentse Ouderen Partij) Ton Schoo verliet even later de zaal, uit solidariteit met Wakker Emmen.

Videoverslag


Het videoverslag van de commissievergadering, dat normaal intergraal op internet wordt geplaatst, is slechts gedeeltelijk te zien. De gemeente Emmen laat weten dat het eerste uur van de bijeenkomst door een menselijke fout niet uitgezonden is. Een medewerker was vergeten op start te drukken. De gemeente heeft zelf een back-up van de vergadering gemaakt en zal dit volledige videoverslag vrijdagmiddag op de gemeentelijke website plaatsen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.