Handbalzusjes Robben promoveren naar hoogste niveau

HANDBAL - Jolanda en Miranda Robben uit Klijndijk zijn komend seizoen te bewonderen in de 1. Bundesliga, het hoogste niveau in Duitsland.
Beide speelsters promoveerden afgelopen weekend vanuit de tweede Bundesliga. Een unieke prestatie, omdat de zusjes bij een verschillende club spelen.

Jolanda (foto boven) komt uit voor Celle en behaalde afgelopen zondag promotie met de hakken over de sloot. Celle had in de heenwedstrijd in de finale om promotie met 30-34 van Nellingen gewonnen. Maar thuis ging het ontzettend zwaar. Nellingen had zeven minuten voor tijd een voorsprong van acht punten, maar een geweldig slotakkoord zorgde toch voor opluchting. De belangrijkste treffer maakte Jolanda Robben zelf. Achttien seconden voor tijd scoorde zij de 26-29. Dat het daarna nog 26-30 werd was alleen interessant voor de statistieken, aangezien de gescoorde uitdoelpunten van doorslaggevend belang waren.

Miranda Robben scoorde een dag eerder acht keer in de met 32-24 gewonnen beslissingswedstrijd van haar club Bad Wildungen. Het betekende voor die club, waar ook oud-E&O'er Sabine Heusdens speelt de tweede overwinning tegen Bensheim/Auerbach waardoor promotie naar het hoogste niveau dus vrij gemakkelijk werd behaald.

Naast Lois Abbingh (vfl Oldenburg) telt Drenthe komend seizoen met de zusjes Robben drie speelsters in de 1. Bundesliga.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.