Ballonnen opgelaten voor vermiste Isra Aksema

AMBT-DELDEN - De Internationale Dag voor de Vermiste Kinderen staat woensdag in het teken van de 9-jarige Isra, de kleindochter van Ger en Clary van der Burg uit Peize.

Het meisje was 2 jaar toen ze in augustus 2004 door haar vader, een Libiër, werd ontvoerd. Moeder Marisse van der Burg was door hem om het leven gebracht. De grootouders in Peize proberen al zeven jaar hun kleindochter terug te krijgen, maar ondanks allerlei acties en stille diplomatie hebben ze haar nooit teruggezien. Het meisje woont bij haar vader en andere familieleden in Tripoli.

Het tv-programma TROS Vermist staat morgen, op de 10e Internationale Dag van de Vermiste Kinderen, speciaal stil bij de vermiste Isra. Op het vroegere schooltje van Isra in Ambt-Delden worden ballonnen opgelaten en er wordt een speciale tegel voor Isra in het schoolplein gelegd. Die is gemaakt door haar 5-jarige nichtje Siel.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.