Toby Trouw tweede aanwinst E&O

HANDBAL - E&O heeft zich voor het komende seizoen versterkt met de 19-jarige Toby Trouw uit Hellevoetsluis, die overkomt van erdedivisionist HARO Rotterdam.
Trouw is een 1.92 lange linkshandige rechteropbouwer, maar het jonge talent kan ook in rechterhoek prima uit de voeten, laat E&O-trainer/coach Arthur Langedijk weten. "Ik ken hem goed van mijn periode in Rotterdam als trainer. In principe gaan we hem inzetten als rechteropbouwer, maar hij heeft tijdens de Limburgse handbaldagen laten zien dat hij ook in de hoek prima rendeert. Ik ben blij met zijn komst. Hij is sterk en lang. Een echte aanwinst voor E&O."

Trouw komt dus over van HARO Rotterdam, dat op dit moment uitkomt in de degradatiepoule van de eredivisie. "Ik was na vijf jaar Rotterdam toe aan een nieuwe uitdaging. Een stap hogerop ook. Dat heb ik in E&O gevonden. Ik heb twee keer meegetraind en die twee dagen gaven voor mij de doorslag. Er is enorm veel beleving, veel meer dan ik gewend ben. Bovendien ben Ik heel goed opgevangen door de mensen binnen de club en ook door de spelers. Je merkt gelijk dat handbal hier veel meer leeft dan in Rotterdam."

Toby Trouw is de tweede nieuwe aanwinst van E&O. Eerder werd Patrick Miedema, die nu nog speelt voor landskampioen Volendam, al binnengehaald. Van de huidige selectie heeft alleen Erik Huizing zijn contract bij de bekerfinalist uit Emmen met een seizoen verlengd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.