Eerste stap Noordscheschut en LTC richting lijfsbehoud

VOETBAL - In de nacompetitie van het amateurvoetbal waren dinsdagavond de zaterdagvoetballers aan de beurt.
In de strijd tegen degradatie uit de 1e klasse E hebben Noordscheschut en LTC goede zaken gedaan door de 1e ronde te overleven.

Noordscheschut had dinsdag eigenlijk al een gemakkelijke avond na de 4-0 zege van afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen BCV. Maar ook de return, in Bergum, werd door de formatie van trainer Eric Prins gewonnen. Tim Pieters werd matchwinner in de met 0-1 gewonnen wedstrijd.

LTC versloeg sc Loppersum op vreemde bodem met 0-3, na afgelopen zaterdag in Assen nog met 0-0 gelijk te spelen. De doelpunten voor de Assenaren, die worden getraind door Ron Krohne, werden gemaakt door Johan van Dijk (2) en Roderik Timmer.

In de tweede - en beslissende ronde - ontmoet LTC in een dubbele confrontatie sc Rouveen en moet Noordscheschut het opnemen tegen Trynwalden. De winnaars van deze dubbele ontmoeting speelt volgend seizoen in de 1e klasse E.

In de strijd om promotie naar de tweede klasse vonden derdeklassers Klazienaveen en Borger hun Waterloo. Klazienaveen kon de 3-1 nederlaag van zaterdag bij SJS niet ombuigen, want thuis kwam de oranjehemden niet verder dan 1-1. Borger speelde ook met 1-1 gelijk tegen CSVH uit Hoogkerk, na de 2-5 thuisnederlaag van zaterdag. De enige Drentse club die nog mag hopen op promotie is ONR uit Roden. De ploeg van trainer Martin Koops verloor weliswaar met 1-0 bij De Griffioen, maar door de 3-1 thuiszege van zaterdag gaan de Drenten dus door naar de tweede ronde. In die tweede ronde moet ONR het in een dubbele confrontatie opnemen tegen - nu nog - tweedeklasser SJS uit Stadskanaal. De winnaar speelt volgend seizoen in de tweede klasse.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.